Info Actual

Info Actual > Politică > Criza coronavirusului. Victor Ponta cere oprirea exportului de alimente
Politică

Criza coronavirusului. Victor Ponta cere oprirea exportului de alimente

Criza coronavirusului. Victor Ponta cere Guvernului sa opreasca exportul de alimente! Fostul prim ministru este de parere ca lipsa alimentelor ar putea genera o situatie fara precedent.

Intr-o interventie la România TV, fostul prim ministru a vorbit despre masurile suplimentare pe care ar trebui sa le ia Guvernul in timpul pandemiei de coronavirus.

Criza coronavirusului. Victor Ponta: România, din păcate, după 2014-2015, când mai mult exporta decât importa

”Nu vreau să speriem pe nimeni și nu e cazul să fugim la magazine să încărcăm mașinile cu mâncare, dar România acum trece prin criza prin care trec și celelalte țări, criza de după globalizare. Ce avem nevoie? Avem nevoie de energie electrică și asta, slavă Domnului, în România avem energie pe cărbune, avem hidrocentrale, energie nucleară.

Ne trebuie alimente. România, din păcate, după 2014-2015, când mai mult exporta decât importa, a intrat într-o cădere, iar anul trecut am importat mâncare de vreo trei miliarde de euro. Această criză uriașă este și o oportunitate uriașă să ne relansăm industria alimentară și sper ca Guvernul să ia toate facilitățile pentru producătorii români de produse alimentare. E o soluție pozitivă”, a precizat Victor Ponta la Romania TV.