Social

Cseke Attila, prezent la „Maratonul vaccinării pentru viaţă”. Ce restricții urmează să intre în vigoare

Cseke Attila, prezent la „Maratonul vaccinării pentru viaţă”. Ce restricții urmează să intre în vigoare

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, a precizat vineri că unele dintre măsurile care vor fi luate în contextul pandemiei vizează interzicerea organizării de evenimente private şi obligativitatea purtării măştii de protecţie atât în spaţii închise, cât şi spaţii deschise, fără excepţii, relatează Agerpres.

„Măsurile despre care discutăm – care evident trebuie aprobate prin hotărârea CNSU şi apoi şi prin hotărâre de guvern, respectiv într-o a treia etapă vor trebui transcrise în ordine de ministru pe anumite domenii – privesc interdicţia de circulaţie pe perioada nopţii, cu mici excepţii, care sunt legate în primul rând de cei care au certificat verde, respectiv de cazuri urgente care au mai fost de-a lungul timpului, legat de cazuri medicale, respectiv pentru cei care au locuri de muncă pe timpul nopţii şi trebuie să fie prezenţi la locul de muncă”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Interzicerea totală a evenimentelor private, a botezurilor, a nunţilor

 „Se va propune interzicerea totală a evenimentelor private, a botezurilor, a nunţilor, indiferent de beneficiar, dacă pot să mă exprim aşa, adică aceste evenimente private vor fi interzise. Masca – obligatorie atât în spaţii închise, cât şi spaţii deschise, fără excepţii. De exemplu, acea excepţie care a existat ca într-un birou maxim 10 persoane pot sta împreună fără mască dacă sunt toţi vaccinaţi nu va mai exista, va fi doar pentru o singură persoană singură în birou”, a arătat ministrul, prezent la deschiderea „Maratonului vaccinării pentru viaţă”.

Conform ministrului interimar, accesul în restaurante va fi permis doar pentru cei cu certificat verde.

„De asemenea, accesul la majoritatea instituţiilor, respectiv la restaurante va fi permis doar pentru cei care au acest certificat verde, adică ori sunt vaccinaţi, ori au trecut prin boală, ori sunt testaţi. Acestea sunt măsurile despre care discutăm, discutăm şi astăzi şi vom da o formă finală în şedinţa de guvern”, a subliniat Cseke Attila.