Actual Politică

CSM, sesizat de Elena Udrea. „Să verifice dacă 2 judecători din cei patru au fost chemați la Parchet și amenințați cu pușcăria”

elena udrea

Aflată dincolo de gratii, în Bulgaria, Elena Udrea continuă să se zbată pentru propria libertate, pentru cei dragi sufletului pe care i-a lăsat departe de ea, acasă. Din acest motiv, a făcut și acest pas, pe care l-a anunțat după ce a ieșit din sala de judecată de la Sofia.

CSM, sesizat de Elena Udrea. „Să verifice dacă 2 judecători din cei patru au fost chemați la Parchet și amenințați cu pușcăria”

Elena Udrea susține că a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și cere să se facă verificări în cazul unor judecători, care se presupune că ar fi fost amenințați.

Prin presiunile asupra a cel puțin 2 judecători, s-a obținut nu doar arestarea mea, care este evident ca este o miza uriașă pentru cineva, dar s-a obținut și schimbarea majorității pro CCR din rândul judecătorilor de la Înaltă Curte”, susține Elena Udrea.

Elena Udrea a scris pe pagina proprie de socializare că a sesizat CSM-ul pentru o situație șocantă, prin care, într-un mod ilegal și complet abuziv, cu încălcarea unei decizii CCR, i s-a respins Contestația în Anulare din dosarul Gala Bute, ceea ce a condus la arestarea ei.

Am sesizat CSM pentru a cerceta o situație socanta, si este posibil și foarte probabil sa explice cum s-a luat decizia ICCJ din 7 aprilie, prin care intr-un mod ilegal și complet abuziv, cu încălcarea deciziei 685/2018 a CCR, mi s-a respins Contestația in Anulare din dosarul Gala Bute, ceea ce a dus la arestarea mea. Reamintesc ca doar mie, doar in acest dosar, contestația mea și a celorlalți doi (Obreja și Breazu) au fost respinse, iar in toate celelalte dosare aceiasi judecători au admis contestațiile și s-a trecut la rejudecarea cauzelor!”

Mai exact, ea a cerut  CSM să verifice dacă în dimineața zilei de 7 aprilie 2022, ziua în care s-a pronunțat decizia de respingere a cererii personale, cel puțin un judecător din cei patru care au votat pentru respingere, a fost chemat la Parchetul General și amenințat cu pușcăria de cineva din conducerea instituției, dacă se va decide pentru admiterea contestației ei și favorabil respectării deciziei CCR.

Am cerut să se verifice dacă la acel moment, adică în dimineața zilei de 7 Aprilie, decizia completului de 5 judecători era de admitere a Contestaților, ea fiind inversată ca urmare a schimbării opiniilor a cel puțin 2 judecători, sub presiunea amenințării cu arestarea imediată. Asa s-ar explica și de ce soluția nu a mai fost scrisă la ora indicată, la ora 10 cum se știa și se aștepta, ci la ora 10:00 a fost anunțată presa și nu acuzații !!! Că se amâna pronunțarea pentru ora 14:00 și că se face ședință publică. Am cerut CSM să verifice în ce a constat amenințarea, și să facă publice aceste informații. Evident că cer aplicarea legii asupra celor implicați în această situație”.

Așa cum avocatul Veronel Rădulescu declara presei, Elena Udrea se simte, într-adevăr, nedreptățită și este în măsură să facă toate demersurile legale, în apărarea ei.

Foto: Arhiva/ Video: youtube