Diverse

Cu ce înălțime a doborât recordul mondial cel mai scund bărbat din lume. Ce planuri de viitor are iranianul

Cu ce înălțime a doborât recordul mondial cel mai scund bărbat din lume. Ce planuri de viitor are iranianul
guinnessworldrecords.com

Măsurând 65,24 cm, Afshin Esmaeil Ghaderzadeh (Iran, n. 13 iulie 2002) este cel mai scund bărbat din lume, care trăiește.

Afshin este cu aproape șapte centimetric mai mic decât deținătorul recordului anterior, Edward Nino Hernandez, în vârstă de 36 de ani, din Columbia.

Noul deținător al recordului Mondial, Afshin este al patrulea cel mai scund bărbat verificat vreodată de Guinness World Records. El a fost dus cu avionul la biroul din Dubai, unde au fost luate măsurători de trei ori pe parcursul a 24 de ore, rezultând înălțimea de înregistrare exactă.

Afshin, în Dubai

Pe parcursul șederii sale în Dubai, Afshin s-a bucurat de călătorii la croitor și frizer înainte de a vizita Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume.

De unde provine Ashin

Afshin a fost descoperit într-un sat îndepărtat situat în Bukan, provincia Azerbaidjan de Vest, Iran. Bărbatul poate vorbi atât kurdă, cât și persană, folosind dialectul farsi.

El s-a născut cu o greutate corporală de 700 g, iar acum, la vârsta de 20 de ani, are aproximativ 6,5 kg.

Viața lui Ashin, deloc ușoară

În nordul Iranului, viața lui Ashin nu a fost ușoară deloc. Întrucât a fost incapabil să meargă la școală din cauza dimensiunii sale, Afshin s-a luptat cu alfabetizarea. Și cu toate acestea, este încântat că a învățat recent să-și scrie numele.

În acest context, Esmaeil Ghaderzadeh, tatăl lui Afshin, a spus: „Continuarea tratamentului și slăbiciunea fizică a fiului meu sunt principalele motive pentru care a încetat să mai studieze, altfel nu are probleme psihice”.

În ciuda acestui fapt, Afshin este bine versat în utilizarea unui smartphone: „Telefoanele în general sunt greu de folosit pentru o lungă perioadă de timp, dar încă mă descurc”, a spus Afshin.

Casa lui Afshin

Locuința în care stă Afshin este modestă și, deși familia lui lucrează din greu, uneori se luptă să-și asigure suficient pentru cheltuielile de trai, medicamente și tratament.

Dar, statura mică a lui Afshin îl face incapabil să calce pe urmele tatălui său ca muncitor în construcții; de fapt, nu există locuri de muncă pentru Afshin în satul său.

Îi admiră pe jucătorii de fotbal, deținători ai titlului Guinness World Records

Afshin își petrece majoritatea zilelor urmărind desene animate și, derulând prin rețelele de socializare. Are un prieten care îl ajută să comunice cu urmăritorii de pe contul său de Instagram @mohamadghaderzadeh_official.

Totodată, lui Afshin îi place să se uite la fotbal și sprijină clubul de fotbal Esteghlal din Iran. Jucătorii săi de fotbal preferați sunt colegii deținători ai titlului Guinness World Records, cum sunt:

  • Ali Daei (Iran)
  • Cristiano Ronaldo (Portugalia).

„Mohamad”, popular printre localnici

„Mohamad”, așa cum este numit de comunitatea lui,  Afshin este foarte amabil și deschis, așa că este foarte popular printre localnici.

Afshin nu poate călători singur prin sat, fiind mereu însoțit de unul dintre părinții săi. Cu toate că Afshin poate merge neasistat, el preferă uneori să fie purtat.

FOTO guinnessworldrecords.com

Pentru acest om, cumpărarea hainelor este întotdeauna o luptă. Astfel, singurele haine care i se potrivesc sunt cele făcute pentru copii mici, dar ca tânăr de 20 de ani, Afshin nu este un fan al modelelor copilărești, așa că poartă un costum la comandă.

„Îmi place atenția pe care o primesc de la oameni„

Afshin nu a fost niciodată capabil să joace niciun sport, totuși, lui îi place să danseze pe muzica kurdă iraniană.

Potrivit lui Afshin, recordurile legate de corpul uman sunt preferatele lui. În acest sens, cel mai scund bărbat de pe Planetă a spus:

  • „Doar să mă gândesc că fac parte din familia Guinness World Records este ca un vis. Mă chinui să cred uneori. Este ca și cum te-ai trezi a doua zi și întreaga lume știe acum cine ești. Asta e magic”.
  • „Îmi place atenția pe care o primesc de la oameni. Mă face să mă simt special”.

Deși este mic, Afshin are planuri mari pentru viitor: „Visul meu este să-mi pot ajuta părinții. Această recunoaștere globală m-ar putea ajuta să-mi ating visul”.

De asemenea, Craig Glenday, redactor-șef la Guinness World Records, a declarat:

„A fost un privilegiu să mă întâlnesc cu Afshin și cu familia sa și să-l confirm ca fiind cel mai scund bărbat adult din lume. Judecând după entuziasmul pe care l-a arătat în timpul vizitei sale în Dubai, este mai mult decât pregătit să se bucure de statutul său de celebritate. și deveniți un nume cunoscut, scrie guinnessworldrecords.com.