Actual Diverse

Cum a fost ucis în bătaie un copil din India pentru motivul stupid că a avut o greșeală de ortografie

Cum a fost ucis în bătaie un copil din India pentru motivul stupid că a avut o greșeală de ortografie
CTV News

Când vedem câte tragedii se întâmplă în întreaga lume, ne gândim, cu siguranță, că suntem bine acasă, în România. În țările sărace, copiii sunt subapreciați, folosiți, înjosiți, jigniți și chiar omorâți fără motive pertinente. Nemaivorbind de tragedia inimaginabilă a copiilor prinși la mijloc în războiul celor mari. În lumea occidentală există UNICEF care îi învață pe copii de mici că au drepturi și de la vârste fragede ei știu deja cum să și le apere.

Cum a fost ucis în bătaie un copil din India pentru motivul stupid că a avut o greșeală de ortografie

Un copil din India a murit, luni, după ce a fost bătut la școală de un profesor. Potrivit familiei, dascălul a devenit violent după ce copilul a făcut o greșeală de ortografie.

Rudele lui Nikhit Kumar, în vârstă de 15 ani, au declarat că băiatul a fost declarat decedat de către medici în districtul Auriya din nordul statului Uttar Pradesh, la 19 zile după ce profesorul său i-a aplicat pedeapsa corporală în campusul unei școli.

„La început, nepotul meu a fost bătut cu brutalitate de către profesor și apoi a fost abuzat, deoarece suntem daliți”, a declarat Rishi Kumar, un unchi al băiatului, citat de Reuters.

Ce a vrut să spună prin faptul că sunt daliți?

Comunitatea Dalit se află pe cea mai joasă treaptă a sistemului indian de caste hinduse. Dalit (dalita însemnând „frânt/dispersat”), cunoscut anterior și sub numele de intangibil, este un nume pentru persoanele care aparțin celor mai joase caste din stratul inferior în India. Dalit au fost excluși din sistemul de patru varna al hinduismului și au fost considerați ca formând o a cincea varna, cunoscută și sub numele de Panchama. În prezent, dalits profesează diverse credințe religioase, inclusiv hinduismul, budismul, sikhismul, creștinismul, islamul și diverse alte sisteme de credință. Scheduled Castes este termenul oficial pentru Dalits, conform Constituției Indiei.

Poliția investighează cazul

„Poliția încearcă să dea de urma profesorului, deoarece acesta a dispărut”, a declarat Charu Nigam, șeful poliției districtuale. Totodată, poliția locală a anunțat că adeschis o investigație pe cazul dat.