Diverse

Cum arată tabloul cu portretul lui Michelle Obama la care s-a lucrat nouă luni. Păstrarea secretului a durat șase ani

Cum arată tabloul cu portretul lui Michelle Obama la care s-a lucrat nouă luni. Păstrarea secretului a durat șase ani

În spatele unei cărți bune stă un autor bine documentat și inspirat, iar dincolo de pânza care reprezintă un talou pictat în acuarelă se află un pictor mai mult sau mai puțin cunoscut publicului larg. Despre autoarea tabolului care o înfățișează pe soția fostului președinte al Americii, Michelle Obama, am ales să scriu astăzi. Și mai mult decât atât, vom arăta și tabloul pictat care a fost ținut ascuns până acum.

Cum arată tabloul cu portretul lui Michelle Obama la care s-a lucrat nouă luni. Păstrarea secretului a durat șase ani

Portretul a fost dezvăluit în timpul unei ceremonii care a avut loc la Washington, în Sala de Est a Casei Albe, miercuri, 7 septembrie 2022. Autorul incredibilei picturi este Sharon Sprung, instructor la Art Students League of New York, este un pictor realist de școală veche.

Președintele Joe Biden și prima doamnă Jill Biden i-au întâmpinat miercuri la Casa Albă pe fostul președinte Barack Obama și pe fosta primă doamnă Michelle Obama pentru a dezvălui portretele oficiale ale soților Obama, pictate de artiștii Robert McCurdy și Sharon Sprung.

Orice lucru care are o figură în ea, mă pot identifica cu ea. Pur și simplu am un mare respect pentru pictura tradițională și pentru faptul că cineva arată așa cum arată. Asta este ceea ce este în ea pentru mine – încrețirea unui ochi, micul zgomot al unei buze. Asta este ceea ce îmi menține interesul, ” a mărturisit artista.

Întrebată de ce a fost aleasă tocmai ea, doamna Sprung a răspuns: „Nu am întrebat! Nu am vrut să le pun nicio urmă de îndoială că au ales persoana potrivită.”

O imagine care pare să fie reală

Îmbrăcată într-o rochie turcoaz fără umeri, pe un fundal roz cald, doamna Obama pare naturală, atrăgătoare și inconfundabilă, atât de bine seamănă cu ea însăși, scrie New York Times.

Există și o combinație de fotografii care arată portretele oficiale de la Casa Albă ale fostului președinte Barack Obama, realizate de artistul Robert McCurdy, și ale fostei prime doamne Michelle Obama, realizate de artista Sharon Sprung. Cele două portrete au fost puse unul lână altul chiar în timpul unei ceremonii în Sala de Est a Casei Albe, la 7 septembrie 2022, la Washington.

Foto: voanews

Pentru mine, această zi nu este despre mine sau despre Barack. Nu este nici măcar despre frumoasele tablouri”, a spus ea. „Este vorba despre a spune acea poveste mai completă, o poveste care include fiecare american în parte, în fiecare colț al țării, astfel încât copiii și nepoții noștri să poată vedea ceva mai mult pentru ei înșiși. Portretele sunt o mărturie a valorilor americane pe care povestea le întruchipează”, a spus Michelle Obama, fosta prima doamnă a Americii.

Cu această ocazie, cei doi președinți, unul fost și altul actual, au făcut și un schimb de amabilități.

Domnule președinte, de aceea țara v-a ales de două ori. Este motivul pentru care veți fi considerat unul dintre cei mai importanți președinți din istoria noastră, alături de una dintre cele mai importante prime doamne„, a spus Biden.

Obama a răspuns la fel, spunând: „Mulțumită decenței dvs., mulțumită puterii dvs., poate, mai presus de toate, mulțumită credinței dvs. în democrația noastră și în poporul american, țara se simte mai bine decât atunci când ați preluat mandatul„.

Foto: politico