Diverse

Cum au ajuns surorile Osoianu pe coloana sonoră a filmului Black Adam, alături de Kanye West și Jay-Z. Video

Cum au ajuns surorile Osoianu pe coloana sonoră a filmului Black Adam, alături de Kanye West și Jay-Z. Video

Suntem bucuroși când cineva cu rădăcini românești ajunge să fie văzut sau auzit de o lume întreagă, fie că este înotător sau artist muzical. O astfel de premieră este înregistrată și de surorile Osoianu din Basarabia, care interpretând o partitură din celebra melodie a fetelor de la Căpâlna, au ajus să fie auzite și în curând vizionate cinematografic pe tot mapamondul.

Cum au ajuns surorile Osoianu pe coloana sonoră a filmului Black Adam, alături de Kanye West și Jay-Z. Video

Trailerul filmului „Black Adam” este gândit incredibil de bine, dar și mai interesant este că pe una dintre piesele de pe coloana sonoră se aud, pe fundal, Surorile Osoianu.

Piesa în care se aud vocile inconfundabile ale Surorilor Osoianu se numește „Murder to Excelence” și le aparține lui Jay-Z și Kanye West și are toate șansele să fie un hit internațional. Filmul „Black Adam” se va lansa pe 22 octombrie 2022, în cinematografele din America, iar mai apoi, peste tot, în lume.

Ele nu refuză nici o colaborare care le aduce bucurie în suflet, au mărturisit cele cinci surori nedespărțite, care au participat la o emisiune televizată în Republica Moldova.

Interpretele au dat lovitura cu stilul lor muzical și de această dată. Dar să nu uităm că bucata lor de melodie originală aparține fetelor de la Căpâlna.

Date informative: Fetele de la Căpâlna este un ansamblu de dans folcloric celebru din satul Căpâlna, Alba. Dansul a fost scos la lumina publică în 1948, când Stana Biriş, o învăţătoare din Galaţi, stabilită la Căpâlna, l-a descoperit şi i-a venit ideea să-l promoveze prin marile oraşe ale României. În acest mod, în primul rând, dansul fetelor de la Căpâlna a ajuns deosebit de mediatizat, recunoscut fiind pentru unicitate.

Dar cine sunt surorile Osoianu

Surorile Osoianu este un ansamblu etnofolcloric familial din Republica Moldova. Este alcătuit din cinci surori născute în satul Horești, raionul Fălești, Republica Moldova.

Ansamblul este constituit din:

  • Ileana, n. 7 mai 1958
  • Iulia, n. 7 octombrie 1959
  • Valentina, n. 4 octombrie 1960
  • Romela, n. 15 martie 1963
  • Maria, n. 20 septembrie 1966.

Ele au și un frate, Alexandru, născut la 30 martie 1969, dar care nu cântă cu ele, după cum se vede.

Repertoriul ansamblului include cântece de joc, colinde, cântece pascale, cântece de dragoste, balade și altele. Surorile Osoianu sunt parte a Studioului Folcloric „Iedera”, susținut de Palatul Republican pentru Copii și Tineret „Arctico”. Conduc și alte ansambluri folclorice de copii și tineret.

Surorile Osoianu au colaborat și cu formația Zdob și Zdub în anul 2003, înregistrând împreună două piese: „DJ Vasile” și „Miorița”. Au început să colaboreze cu interpreta Loredana Groza la concertul dedicat celor 25 de ani de activitate ai artistei.

Cele cinci surori Osoianu au colaborat cu mai multe orchestre, precum orchestra „Lăutarii” a lui Nicolae Botgros. În 2019, au început colaborarea cu formația Subcarpați și colaborează acum îndeaproape cu Lupii lui Calancea, fiind văzute cu ei la toate concertele festive din ultima vreme.

Foto: captura ZuTv/ video: youtube