Diverse International

Cum au făcut unii italieni, în mod fraudulos, sute de mii de euro pe seama Antarcticii

Cum au făcut unii italieni, în mod fraudulos, sute de mii de euro pe seama Antarcticii
infoantarctica.com

Italia: un grup de persoane, „escroci” de meserie, au reușit să adune o sumă în jur de 400.000 de euro cu ajutorul unui stat inventat…

După ce au înşelat sute de persoane de la care au obţinut aproximativ suma de 400.000 de euro (potrivit anchetatorilor), ca urmare a inventării unei ţări fictive în Antarctica, autoritățile italiene au arestat o serie de escroci de naționalitate italienă implicați în acest caz. Aceștia promiteau persoanelor înşelate și mai multe beneficii asociate.

Ce informații conține declarația polițiștilor din Italia

Joi, în data de 19 august 2022, poliţia italiană, în cadrul unui raport, a declarat că escrocii au atras persoane credule, susţinând că în această ţară ar exista o cotă redusă de impozitare şi că nu ar fi nevoie de vaccinare obligatorie.

Când a început ancheta pentru identificarea autorilor din acest caz

Acest caz a ieşit la iveală anul trecut, în aprilie, în urma unui raid al poliției în Catanzaro, din sudul Italiei, unde anchetatorii au percheziţionat aşa-zisul sediu diplomatic al „Statului Suveran Antarctic St George”. Aprilie 2021 a reprezentat și momentul demarării unei anchete ample.

Escrocii din Italia au luat banii de la aproximativ șapte sute de oameni

Un număr de peste 700 de persoane din Italia au solicitat cetăţenie într-o ţară inexistentă, de fapt, plătind astfel sume cuprinse între 200 şi 1.000 de euro.

Ce au făcut escrocii italieni cu cei 400.000 de euro obținuți din înșelăciuni

Cei aproximativ 400.000 de euro (echivalentul a 386.000 de franci elvețieni) strânşi prin actele de înșelăciune au fost „spălaţi” prin intermediul unui cont în Malta.

Ce arestări au fost efectuate în acest caz de autoritățile italiene

În urma unei operaţiuni desfășurate pe întreg teritoriul Italiei, douăsprezece persoane au fost plasate în arest la domiciliu de către autoritățile italiene. Aceste persoane  sunt acuzate de fraudă, falsificare de documente oficiale şi conspiraţie criminală.

În ce stadiu se află ancheta polițiștilor din Italia

La momentul actual, poliţia investighează alţi treizeci de suspecţi în acelaşi caz, de înșelăciune, potrivit switzerlandtimes.ch