Actual

Cum au supravieţuit Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu o zi la Chişinău și ce conține Declarația comună pe care au semnat-o

Cum au supravieţuit Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu o zi la Chişinău și ce conține Declarația comună pe care au semnat-o

Președinții Senatului și Camerei Deputaților, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, s-au prins într-o horă mare cu parlamentarii din România și Republica Moldova, după ce au semnat declarația comună a celor două Legislative, în care se reiterează „sprijinul necondiţionat” pentru țara vecină.

Cum au supravieţuit Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu o zi la Chişinău. Au depus flori la statuia lui Ştefan cel Mare şi s-au prins într-o horă

Cunoscuţi pentru şicanele politice, cei doi şefi ai Parlamentului n-au avut încotro şi au supravieţuit o zi întreagă în Capitalei Repubicii Moldova. Pentru o zi se pare că cei doi au uitat de disputele politice.

Au stat la pupitrul Parlamentului împreună, au semnat documente, s-au prins într-o horă cu parlamentarii moldoveni şi au stat la aceeaşi masă.

La finalul ședinței, maestrul Gheorghe Zamfir și Orchestra „Lăutarii” din Chișinău au susținut un recital de muzică populară.

Mai mulți parlamentari români și moldoveni s-au prins în horă, între care și președinții Parlamentului României, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu.

Declaraţie comună: aderarea Republicii Moldova la UE, element esenţial al continuării reformelor şi al speranţei într-un viitor mai bun

După mai bine de șase ore de dezbateri și luări de cuvânt, în cadrul ședinței comune a Parlamentelor României și Republicii Moldova, a fost semnată Declarația comună prin care se reiterează sprijinul necondiţionat asumat de România pentru dezvoltarea, consolidarea democratică şi parcursul european al Republicii Moldova.

Președintele Senatului României, Florin Cîțu, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu au semnat Declarația comună, moment despre care au spus că este „unul cu adevărat istoric”.

La şedinţa comună, la care a participat şi preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, şefii Senatului şi Camerei Deputaţilor de la Bucureşti, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, alături de alţi parlamentari români, şi-au exprimat susţinerea pentru parcursul european al Republicii Moldova.

Florin Cîțu: Există o legătură specială între țările noastre

Florin Cîţu a spus că viitorul Republicii Moldova este în marea familie europeană.

„În şedinţa comună de astăzi reafirmăm legătura specială dintre ţările noastre. (…) Viitorul Republicii Moldova este în marea familie europeană”, a afirmat Florin Cîţu, în discursul său din Parlamentul de la Chișinău

El a adăugat că România este şi va fi cel mai consecvent partener al Republicii Moldova.

Marcel Ciolacu: Trebuie să muncim împreună

La rândul său Ciolacu, a afirmat că România şi Republica Moldova trebuie să facă „un nou pas” şi să muncească împreună, pentru a asigura un trai mai bun cetăţenilor celor două ţări.

„Astăzi, trebuie să facem un nou pas şi să muncim împreună, pentru a asigura un trai mai bun cetăţenilor pe care îi reprezentăm. Iar pentru a face acest lucru, întărirea relaţiilor noastre bilaterale şi obţinerea de către Republica Moldova a statutului de candidat la Uniunea Europeană reprezintă bazele pentru atingerea acestui obiectiv. (…)

De altfel, reuniunea a avut loc la doar o zi după ce Comisia Europeană a recomandat statelor membre ale Uniunii să acorde Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de candidat la aderarea la UE.