Actual Diverse

Cum va fi vremea azi, în minivacanța de 1 decembrie 2022, dar și de sărbătorile de iarnă

Cum va fi vremea azi, în minivacanța de 1 decembrie 2022, dar și de sărbătorile de iarnă
romaniatv.net

Directorul General al Administrației Naționale de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie.

23 noiembrie 2022, o zi mai caldă decât în mod normal, cu temperaturi de peste 15 grade Celsius în anumite zone ale României

Vremea se încălzește din nou, iar valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale pentru ultima decadă a lunii noiembrie, exceptând nordul Moldovei.

Vremea în București

În Capitală, vremea va fi mai caldă decât ar fi normal în această perioadă a anului. Cerul va fi temporar noros, iar pe parcursul zilei va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în prima parte a zilei.

Temperatura maximă va atinge 15 grade, iar cea minimă va coborî până la 4 grade. În a doua parte a zilei vor fi condiții de ceață.

Peste țară, aer cald și ploi, dar la munte va ninge

România este traversată de un nucleu ciclonic care aduce un aer cald, multe precipitații, dar și intensificări ale vântului.

Cerul va avea înnorări accentuate și va ploua în regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului. În zonele montane înalte va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și local în extremitățile de sud-vest și sud-est. Se vor atinge la rafală și 90 de km/oră.

Temperaturile maxime se vor încadra între 5 grade în nordul Moldovei și 18 grade pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 8 grade. În zonele joase din sud, est și centru își va face apariția ceața, la primele ore ale dimineții, dar și spre seară.

Luna decembrie 2022 va începe, din punct de vedere meteorologic, cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal

Referitor la cum va fi vremea în minivacanța de 1 decembrie din acest an, meteorologul Elena Mateescu (director general al Administrației Naționale de Meteorologie) a transmis următoarele: “(…) Va mai fi cald, o vreme mai caldă decât în mod obișnuit și în următoarea perioadă. …În debutul lunii decembrie, așa cum arată informațiile la acest moment, mai ales în săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie, adică și perioada cu minivacanța de 1 decembrie, temperaturile par a fi mai ridicate decât în mod obișnuit”, a precizat

Date mai exacte despre cum va fi vremea în această iarnă de sărbători vor fi emise în jurul datei de 15 decembrie 2022

“Avem informații până în jurul datei de 19 decembrie, cu siguranță pe măsură ce ne apropiem, cel puțin în jurul datei de 15 decembrie, vom putea să estimăm ce se întâmplă în preajma sărbătorilor și a trecerii dintre ani”, a precizat directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu.

Totuși, meteorologii se așteaptă ca după data de 12 decembrie 2022, vremea să intre în normalul valorilor de temperaturi aferente acestei perioade de iarnă.

“La acest moment, după 12 decembrie ne așteptăm ca luna decembrie să intre într-un normal al valorilor de temperaturi și, de asemenea, din punctul de vedere al cantităților de precipitații”, a spus Elena Mateescu într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, citată de dcnews.ro.