Actual

Cum va fi vremea în martie? Temperaturi anormale pentru această perioadă

meteo (Sursă foto: monden.ro)
sursa foto: arhiva companiei

În ultima prognoză meteorologică pentru intervalul 26 februarie – 25 martie, se observă o schimbare notabilă în condițiile climatice. Meteorologii se așteaptă la temperaturi ce vor depăși media obișnuită pentru această perioadă.

În săptămâna 26 februarie – 4 martie 2024, se așteaptă valori termice peste medie pe întreg teritoriul României. Cel mai cald va fi în  regiunile vestice. În același timp, se prognozează cantități reduse de precipitații în această perioadă.

În săptămâna următoare, 4 martie – 11 martie 2024, temperaturile medii vor continua să fie mai ridicate decât media normală. Accentul va fi în regiunile nord-vestice ale țării. Se preconizează deficite semnificative de precipitații, mai pronunțate în nordul Carpaților Orientali.

În perioada 11 martie – 18 martie 2024, se anticipează că temperatura medie a aerului va înregistra valori mai ridicate decât cele obișnuite pentru acest interval în toate regiunile României. Regimul pluviometric se va situa în apropierea normalului pentru acea perioadă.

Prognoza meteo pentru luna martie

În săptămâna 18 martie – 25 martie 2024, se prognozează medii ale valorilor termice peste norma specifică pentru acea perioadă pe întreg teritoriul României. Excepție vor face regiunile  sud-estice. Aici, regimul pluviometric ar putea înclina ușor către un excedent, în timp ce în restul țării se va menține aproape de normal.

Astăzi, pe 27 februarie, condițiile meteorologice favorabile se caracterizează prin temperaturi ridicate, cer senin, posibile cețuri în zonele sudice și estice în dimineața devreme. Vântul se va intensifica în regiunea Banat și în zonele montane. Temperaturile maxime vor varia între 8 grade în Delta Dunării și 21 de grade în Dealurile Vestice.

Temperaturile vor atinge până la 16 grade în Bărăgan. În timp ce în Dobrogea se va resimți o ușoară răcire, cu valori termice de 8 grade în Delta Dunării și 11 grade în Constanța.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, după dissiparea ceții matinale, se anunță o zi frumoasă și o după-amiază plăcută. Temperaturile vor fi ușor mai scăzute față de ziua precedentă, dar încă calde, ajungând la 15 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina temperaturile maxime vor atinge 16 grade, conform  digi24.ro.

Această schimbare semnificativă a condițiilor meteorologice poate influența activitățile cotidiene, iar cetățenii sunt sfătuiți să fie pregătiți pentru variații notabile ale temperaturilor și să se adapteze în consecință. Specialiștii meteorologi vor continua să monitorizeze evoluția condițiilor atmosferice și vor oferi actualizări regulate pentru a ține publicul la curent cu orice modificări semnificative.