Actual

Dacă deputatul Aurel Bălăşoiu nu va demisiona din Parlament, liberalii vor iniţia o petiţie, anunță Alina Gorghiu

Dacă deputatul Aurel Bălăşoiu nu va demisiona din Parlament, liberalii vor iniţia o petiţie, anunță Alina Gorghiu

La trei zile de la excluderea deputatului Aurel Bălăşoiu din PSD, liberalii reacţionează şi, prin vocea preşedintelui interimar al Senatului Alina Gorghiu spune că e nevoie de reacţie fermă la cel mai înalt nivel, fiind vorba despre ”o infracţiune oribilă”. Alina Gorghiu a declarat că, în cazul în care acesta nu va demisiona, va iniţia o petiţie.

Dacă deputatul Aurel Bălăşoiu nu va demisiona din Parlament, liberalii vor iniţia o petiţie

Conform, Alinei Gorghiu, e nevoie de reacţie fermă la cel mai înalt nivel, fiind vorba despre ”o infracţiune oribilă”. Ea remarcă faptul că ”e o tăcere prea mare, pe un subiect atât de grav”.

”Ştirea despre fostul primar şi actual deputat PSD şochează. Nimeni nu îşi poate imagina că România are un parlamentar cercetat penal pentru viol şi, totuşi, aşa stau lucrurile. Vorbim de o infracţiune oribilă. Violul înseamnă dezumanizare. Nu avem voie să tăcem. E nevoie de reacţie fermă la cel mai înalt nivel! Vorbim de o infracţiune oribilă. Şi, cu toate acestea, e o tăcere prea mare, pe un subiect atât de grav, în spaţiul public”, a declarat Alina Gorghiu pentru News.ro.

Ea a precizat că reacţia sa nu are legătură cu politica, nici nu morala creştină, ci ”cu revolta faţă de unul dintre cele mai oribile lucruri pe care un om le poate face”.

Gorghiu consideră că „orice om are dreptul sa facă ce vrea în intimitate, inclusiv oamenii politici, însă aici este o altă situaţie şi nimeni nu are voie să tacă”, iar ”reacţia celui acuzat de a cere concediu de odihnă este plină de cinism”.

”Dacă deputatul nu vrea să îşi dea demisia, voi iniţia o petiţie, voi strânge semnături! La asemenea acuzaţie, aştepţi decizia procurorilor din afara Parlamentului, nu de pe băncile Parlamentului”, a afirmat preşedintele Senatului.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţă că s-a sesizat din oficiu privind comiterea de act sexual cu un minor în cazul deputatului Aurel Bălăşoiu, exclus din PSD. Totodată, a fost deschis un alt dosar, pentru viol, în urma depunerii unei plângeri împotriva acestuia.