Actual Culinar

Dacă ești geniu în bucătărie și îți dorești să devii un maestru bucătar, iată un concurs care nu trebuie ratat! Tema este inedită

Dacă ești geniu în bucătărie și îți dorești să devii un maestru bucătar, iată un concurs care nu trebuie ratat! Tema este inedită
retetesivedete/RV

Pasionații de bucătărie trebuie să știe. Urmează, în scurt timp, un nou concurs. A fost anunțat deja. Unde va avea loc și care este tematica acestui concurs, în cele ce urmează.

Dacă ești geniu în bucătărie și îți dorești să devii un maestru bucătar, iată un concurs care nu trebuie ratat! Tema este inedită

Orașul spaniol Torrevieja găzduiește concursul internațional de gătit tocănițe la data de 4 februarie 2023.

Date informative despre orașul gazdă. Torrevieja este un oraș și municipalitate de litoral, situat pe Costa Blanca, în provincia Alicante, în partea de sud a Comunității Valenciene, pe coasta sud-estică mediteraneană a Spaniei.

Torrevieja se află la aproximativ 50 de kilometri sud de orașul Alicante și avea o populație de 90.097 de locuitori la recensământul din 2011; cea mai recentă estimare oficială (anul 2019) este de 83.337. Torrevieja a fost inițial un sat de minerit și pescuit de sare, fiind situat între Mare și două lacuri mari de sare roz, cunoscute sub numele de Las Salinas de Torrevieja. Deci, peisajele de acolo sunt fascinante.

O veste bună: Pot participa toți fanii și iubitorii de gătit, indiferent de vârstă, profesie sau naționalitate. Participarea poate fi fie individuală, fie reprezentând o asociație sau un grup de prieteni, etc. Fiind un concurs pentru amatori, nu este permisă participarea bucătarilor profesioniști.

Echipele înscrise, în număr de maximum 15, vor pregăti diferite specialități de tocăniță care se vor încadra într-una dintre următoarele categorii: Tocăniță internațională, Tocăniță regională spaniolă și Tocăniță tradițională cu chifteluțe.

Înscrierile pentru concurs se pot face pe site-ul: www.cofradiadelcocido.es până la data de 30 ianuarie, ora 14:00. Evenimentul se desfășoară la Centrul Municipal de Agrement (CMO) situat pe Av. Monge y Bielsa, s/n, 03183 Torrevieja, Alicante.

Cautând informații despre tocănițe am găsit o suită de rețete unde altundeva decât aici, la Retete și Vedete (RV). Este vorba despre tocănița delicioasă făcută ca-n Moldova, tocăniţa de morcovi cu muşchi de porc, tocanița de pipote de pui, nemaivorbind despre tocănița de ardei kapia, rețeta din Bucovina sau tocana cu pește afumat. Și exemplele pot continua.

Un lucru este cert, toate imaginile sunt incredibile, gustul și el unul pe măsură. Cu aceste minunate rețete românești, din orice regiune a României, oricine poate participa și câștiga concursul spaniol, cu certitudine.