Actual Diverse

Concurs cu premii pentru elevii de pe teritoriul istoric al României. Sume frumoase de bani sunt oferite câștigătorilor

Concurs cu premii pentru elevii de pe teritoriul istoric al României. Sume frumoase de bani sunt oferite câștigătorilor
TheSchoolRun

Asociația de Dezvoltare pentru România, în parteneriat cu Fundația Iuliu Maniu-Ion Mihalache anunță desfășurarea, în perioada 4 – 25 ianuarie 2023, a concursului național “Dacă aș putea să ajung la Sighet…”

Concurs cu premii pentru elevii de pe teritoriul istoric al României. Sume frumoase de bani sunt oferite câștigătorilor

La Concursul Național (cu premii) : “Dacă aș putea să ajung la Sighet…” sunt invitați să participe elevi de gimnaziu și de liceu de pe teritoriul istoric al României.

Premii atractive. Autorii celor mai bune trei eseuri vor fi premiați cu 1.000, 700 și 500 de lei, și, după dorință, pot primi chiar și o excursie la Memorialul de la Sighet.

Sunt invitați să participe la concurs elevii din gimnaziile și liceele cu predare în limba română, de pe tot teritoriul național istoric (România, Republica Moldova, nordul Bucovinei, sudul Basarabiei – ultimele două, aflate acum în componența Ucrainei).

Fiecare participant trebuie să scrie un eseu de maximum două file (circa 4.000 de semne), despre ilustrul politician-patriot Iuliu Maniu și despre martirajul din închisoarea de exterminare organizată de regimul comunist-stalinist la Sighetu Marmației (județul Maramureș).

Organizatorii îi anunță pe copii că au libertate totală să își organizeze ideile în jurul acestei teme cu valențe istorice.

”Imaginându-vă ce ați vrea să comunicați publicului care vizitează Memorialul de la Sighet.”

Lucrările (eseurile) trebuie trimise prin e-mail, la adresa: concursmaniu@gmail.com, până la data de 25 ianuarie, ora 24.00. Lucrările trimise după această data vor fi considerate în afara concursului.

În mesajul trimis prin e-mail, fiecare lucrare (eseu) va fi însoțită de: numele complet al autorului textului; adresa autorului; un număr de telefon la care autorul poate fi contactat.

Diplome pentru toți. Fiecare participant la concurs va primi prin e-mail o diplomă de participare, iar cele mai bune eseuri vor fi publicate într-un volum care le va fi expediat gratuit prin poștă, după cum a precizat președintele Comitetului de Organizare, ambasador Iulia Gorea Costin, președinte de onoare al Asociației de Dezvoltare pentru România, într-un comunicat transmis Infoactual.

Cele mai bune trei eseuri vor fi premiate în următoarea ordine: • Locul I – 1.000 de lei • Locul II – 700 de lei • Locul III – 500 de lei. Primilor trei clasați, dacă vor dori, li se vor acoperi cheltuielile de participare (transport, cazare, masă) la Memorialul de la Sighet,excursie care va avea loc la data de 4-5 februarie 2023.

Jurizarea va avea loc în perioada 26-29 ianuarie, câștigătorii urmând să fie anunțați luni, 30 ianuarie 2023.