Actual Culinar

Raport de ultimă oră. Bucătăria spaniolă, una dintre cele mai bune din lume, conform evaluărilor turiștilor

Raport de ultimă oră. Bucătăria spaniolă, una dintre cele mai bune din lume, conform evaluărilor turiștilor
Infoactual/arhiva

Renumita bucătărie spaniolă se află din nou în centrul atenției la nivel mondial datorită unui nou clasament care a plasat Spania în topul „Cea mai bună bucătărie din lume.”

Raport de ultimă oră. Bucătăria spaniolă, una dintre cele mai bune din lume, conform evaluărilor turiștilor. Care țări sunt în fruntea listei

TasteAtlas a publicat în aceste zile clasamentul 2022, acordând Spaniei un scor general de 4,59 stele din 5.

În lista globală a celor mai bune bucătării din lume pentru anul 2022, Italia a fost clasată pe primul loc, urmată de Grecia și Spania pe locurile doi, respectiv trei. India s-a clasat pe locul cinci în clasamentul care se bazează pe voturile publicului pentru ingrediente, feluri de mâncare și băuturi, în timp ce Japonia, adică bucătăria japoneză, a obținut locul patru.

Clasamentul bucătăriilor este publicat în fiecare an de către experții gastronomi ai platformei, care identifică cele mai bune feluri de mâncare, ingrediente și restaurante din fiecare țară și compilează recenziile clienților pentru a găsi cea mai populară bucătărie globală.

Lista de anul trecut a fost condusă de Italia, cu un scor de 4,72 stele. Ingredientele de specialitate ale acestei țări – Parmigiana Reggiano, pesto și prosciutto – au fost evidențiate ca fiind favorite.

Bucătăria grecească s-a clasat pe locul al doilea, cu un scor de 4,69 stele, datorită alimentelor sale de top, Kalamata, Gyros și Moussaka.

Bucătăria spaniolă s-a clasat pe locul trei în clasamentul global datorită unor preparate delicioase, printre care Gambas a la Plancha, Jamón Iberico și brânzeturile Manchego. Restaurantele din Sanlúcar de Barrameda, Santiago de Compostela și Barcelona au fost evidențiate ca fiind cele mai bune locuri pentru a încerca mâncăruri spaniole autentice.

În total, India a obținut 4,54 puncte conform rezultatelor TasteAtlas Awards 2022, iar cele mai bine cotate alimente din India au fost Garam Masala, Ghee, Malai, Butter Garlic Naan și Keema, printre alte peste 400 de produse.

Lista a mai menționat că cele mai bune restaurante pentru a încerca bucătăria indiană în anul 2022 sunt Shree Thaker Bhojanalay (Mumbai), Karavalli (Bangalore), Bukhara (New Delhi), Dum Pukht (New Delhi), Comorin (Gurugram).