Diverse

Dan Turturică face schimbări în conducerea TVR. Ramona Săseanu a rămas fără funcție fix după un an

Dan Turturică face schimbări în conducerea TVR. Ramona Săseanu a rămas fără funcție fix după un an

Pe 15 noiembrie 2021, Ramona Săseanu a fost numită în funcția de producător general al Televiziunii Române. Contractul pe funcție a fost doar de un an, iar acum, din ordinul directorului general, acesta nu a mai fost prelungit. Dan Turturică a făcut și alte schimbări la nivelul conducerii.

Tensiuni la vârful Televiziunii Române. Dan Turturică a numit un nou producător general, iar sursele noastre spun că acesta nu împărtășea prea des aceleași idei și opinii cu Ramona Săseanu, producător general, adusă la conducerea TVR de Ludovic Orban, în vremea în care era premier. Până la momentul numirii ei ca director general în locul Doinei Gradea, Săseanu lucra la studioul teritorial al TVR din Craiova. E posibil ca, dacă Turturică nu-i va oferi o altă funcție, să se întoarcă la Craiova.

Dan Turturică a cumulat funcțiile de producător general și director al TVR 1, numind-o pe Carla Tompea. Aceasta fusese numită luna trecută ca director al TVR 1, iar acum va avea și atribuții de producător general la același post.

Cine este noul director de programe

În locul lăsat liber de Carla Trompea va veni ca director de programe Diana Onea Pascal, producătoarea emisiunii Câştigă România, prezentată de Virgil Ianţu.

De asemenea, coordonator cu atribuții de director al Departamentului Juridic a fost numită Amelia Vasile.

Ce se arată în comunicat

„Preşedintele – Director General, Dan-Cristian Turturică, a semnat deciziile de numire a coordonatorilor pentru trei structuri din TVR. Astfel, Carla Tompea este desemnată, prin Decizia Preşedintelui Director General, Dan-Cristian Turturică, să exercite sarcini de coordonator cu atribuţii de Producător General.

De asemenea, tot prin decizia PDG al TVR, Diana Onea Pascal va ocupa funcţia de coordonator cu atribuţii de Director al Direcţiei Programe, iar Amelia Vasile a fost numită coordonator cu atribuţii de​ Director al Departamentului Juridic”, se arată în comunicat.

În ultimii cinci ani, producători ai TVR au fost Cristian Zgabercea, Titi Dincă, Liana Săndulescu, Alexandru Sassu, Cristian Vaileanu, Irina Negraru, Ramona Săseanu și Carla Tompea.