Actual Politică

Dan Vîlceanu despre Florin Cîţu: „Mă aşteptam să fie schimbat de la Senat”. El spune ce urmează în viața amicului său

Dan Vîlceanu despre Florin Cîţu: „Mă aşteptam să fie schimbat de la Senat”. El spune ce urmează în viața  amicului său

Dan Vîlceanu despre Florin Cîţu: „Mă aşteptam să fie schimbat de la Senat”. El spune ce urmează în viața

amicului său

Prietenia lui Dan Vîlceanu cu Florin Cîţu nu mai este un secret pentru nimeni. Când Florin Cîţu a demisionat din funcţia de premier, şi Vîlceanu a s-a retras de la ministerul Investiţiilor. Liberalul Dan Vîlceanu a declarat despre Florin Cîţu, că sincer, se aştepta să fie schimbat de la Senat, pentru că a fost o decizie a partidului.

Dan Vîlceanu despre Florin Cîţu: „Mă aşteptam să fie schimbat de la Senat”.

Dan Vîlceanu a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre Florin Cîţu, că sincer, se aştepta să fie schimbat de la Senat, pentru că a fost o decizie a partidului.

”În ceea ce îl priveşte pe Florin Cîţu, sincer, mă aşteptam să fie schimbat de la Senat. Decizia este luată de partid, vei putea sta pe o funcţie în partid cât timp te susţine partidul”, a spus Vîlceanu, despre decizia PNL de a-i retrage sprijinul politic lui Florin Cîţu, la şefia Senatului.

El spune ce urmează în viața amicului său

Întrebat dacă se gândeşte să plece din PNL şi să îşi facă alt partid, Vîlceanu a infirmat. ”Doamne fereşte, nu am avut vreodată un gând să plecăm din partid. Dacă nu îţi mai place, pleci acasă, aşa cum a făcut Crin Antonescu”, a spus el.

Liberalul a fost întrebat şi dacă crede că se va produce rotaţia premierilor, anul viitor.

”Nu prea cred, România nu e o ţară care să fi văzut o coaliţie de mare succes, chiar şi USL-ul, acel mare mastodont, (..) a sfârşit la un an şi ceva, pentru că diferenţele doctrinare, ideologice, sunt atât de mari, şi acum se văd în actuala coaliţie”, a afirmat Vîlceanu.

El a menţionat că vede două scenarii privind ceea ce se va întâmpla anul viitor cu coaliţia.

”Cred că la rotaţie, apropiindu-se campania electotală, la câtă politică ştiu eu, se vor întâmpla două lucruri posibile. Ori PNL va menţine premierul şi PSD va fi de acord, cu aceleaşi ministere, ori pleacă PSD, pentru că nu poate pleca PNL, decât dacă demisionează premierul. Am mai văziut acest film. Ori, se întâmplă rotaţia şi PSD te scoate de la guvernare, pentru că se vor apropia alegerile şi nu va funcţiona, nu vei putea sta împreună”, a afirmat el.

Dan Vîlceanu a mai declarat că ”dacă aveam premier PSD, aveam şi taxă de solidaritate şi impozit progresiv, nici nu se discuta”.