Actual Economic

Daniel Burlan a fost demis de la conducerea Complexului Energetic Oltenia. Măsura a fost luată de către Consiliul de Supraveghere

Daniel Burlan a fost demis de la conducerea Complexului Energetic Oltenia. Măsura a fost luată de către Consiliul de Supraveghere

Daniel Burlan a fost demis de la conducerea Complexului Energetic Oltenia. De asemenea, a fost înlăturat din funcție și Marius Negru, membru al Directoratului. Cele două demiteri au venit la solicitarea ministrului Energiei, Virgil Popescu, în urma accidentului colectiv de muncă de la Cariera Jilț Sud, în care au murit trei mineri. Consiliul de Supraveghere a decis că personalele demise nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile.

Daniel Burlan a fost demis de la conducerea Complexului Energetic Oltenia. Măsura a fost luată de către Consiliul de Supraveghere

Consiliul de Supraveghere din cadrul Complexului Energetic Oltenia a decis încetarea mandatelor a doi membri din Directoratul companiei.

Cele două demiteri îi vizează pe Daniel Burlan, președinte al Directoratului Complexului  Energetic Oltenia, și Marius Negru, membru și el în Comitetul Director al CEO.

Deocamdată, nu a fost numit directorul general al CEO, care sa-i ia locul lui Burlan.

Măsura a fost luată la două zile după ce schimbarea celor doi din funcție a fost cerută de ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Acesta a declarat, luni, că activitatea de protecție a muncii în Complexul Energetic Oltenia (CEO) a existat doar formal și a solicitat schimbarea coordonatorului responsabil de protecția muncii a CEO și directorului responsabil de achiziții.

„Raportul preliminar va fi trimis CE Oltenia. Practic, responsabilităţile în cadrul tragediei de la Jilţ Sud sunt în curs de anchetare. Noi nu facem anchetare penală. Vreau să subliniez această diferenţa între această anchetă penală şi administrativă”, a spus ministrul.

„În urma raportului preliminar aş vrea să vă prezint concluziile. Voi solicita Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia eliberarea din funcţie a directorului general, respectiv a domnului Daniel Burlan şi Marius Negru.

Punerea în pericol a vieţilor unor angajaţi este inacceptabilă. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat la CE Oltenia şi folosirea unor maşini vechi de 40 de ani este inadmisibilă. Gradul de uzură este conform duratei”, a spus Popescu.

Din Directoratul Complexului Energetic Oltenia mai fac acum parte: Ion Bălășoiu, Cosmin Trufelea și Dan Plăveți. Unul dintre cei trei va fi desemnat președinte al Directoratului.

Este de precizat că mandatele lui Daniel Burlan și Marius Negru ar fi expirat la jumătatea lunii februarie. Daniel Burlan a confirmat că a fost schimbat din funcție.