Diverse

Dat în vileag de o senatoare. Primar PSD, înregistrat când i-a oferit unei femei o funcție în schimbul unor favoruri sexuale

Dat în vileag de o senatoare. Primar PSD, înregistrat când i-a oferit unei femei o funcție în schimbul unor favoruri sexuale
foto: Mihai Georgescu/facebook

Hărțuirea sexuală la locul de muncă sau pentru a fi angajată în câmpul muncii nu este de ieri și nici de azi. Victimele de multe ori nici nu povestesc despre aceasta, de teama de a nu fi judecate și respectiv, marginalizate.

Primar PSD, prins că i-a oferit unei femei o funcție în schimbul unor favoruri sexuale. Ce dovadă există

Primarul PSD, Mihai Georgescu, din Călinești, județul Argeș, se pare că a fost surprins, într-o înregistrare audio, în timp ce-i cere unei femei favoruri sexuale, pentru a o angaja în instituția pe care, cu onoare, o conduce.

În înregistrare, primarul este auzit cum îi promite unei femei că o va angaja, în primăria sa, dacă aceasta este de acord să fie la dispoziția sa, de fiecare dată, când „are nevoie” de ea.

Dacă vrei, eu te pot angaja pe cabinetul meu, îți dau 35 de milioane, îți dau liber cât vrei tu, îți faci viața cum vrei. Dacă am și eu nevoie de tine… și vreau să fiu împreună cu tine, o oră-două într-o zi, să fii la dispoziția mea. Îți asigur tot ce vrei, stabilitatea locului de muncă, prime, relații”, spune edilul, sigur pe el, în înregistrare.

Înregistrarea audio a fost publicată de senatoarea PNL Alina Gorghiu pe pagina ei de social media. Gorghiu spune că victima a făcut plângere penală și că se impune, în acestă situație incomodă, demisia primarului.

Să șantajezi o fată, să o obligi să facă sex cu tine, profitând de faptul că tu ești primar, este de-a dreptul strigător la cer. Nu poți face așa ceva niciunei femei, profitând de faptul că ești primar. Am un gol în stomac când ascult înregistrarea și mă bucur că victima a făcut plângere penală. Să șantajezi o fată, să o obligi să facă sex cu tine, profitând de faptul că tu ești primar, este de-a dreptul strigător la cer. Șantajul și hărțuirea sexuală la locul de muncă sunt două infracțiuni oribile pentru care e nevoie de o reacție, dură, mai mult decât suspendarea din funcțiile politice. Se impune în mod clar demisia primarului”, a scris liberala, joi, pe Facebook.

Edilul a răspuns la dezvăluirea senatoarei Alina Gorghiu

Primarul are și el ceva de spus și zice, nu tace. Mihai Georgescu nu neagă că el este protagonistul înregistrării, însă crede că discuția a fost scoasă din context.

Personal, nu am hărțuit pe nimeni și nu am făcut avansuri de natură sexuală niciunei femei, cu atât mai puțin unei anagajate a primăriei. Anumite persoane care încearcă să îmi facă rău încă de la preluarea mandatului de primar au apărut în mediul public cu pasaje dintr-o conversație mult mai amplă, scoase din context, pentru a fi interpretate într-o manieră neadevărată, care să îmi strice imaginea. Mă voi adresa organelor competente în vederea tragerii la răspundere a tuturor celor care au făcut afirmații calomnioase. Până la finalizarea anchetei, dacă va exista una, mă suspend din toate funcțiile mele din PSD. Îmi cer scuze față de colegii mei de partid, colegii din primăriei, față de familia mea, și față de toți cei care sunt nevoiți să ia parte la acest circ”, a răspuns, la rândul lui, edilul, de asemenea, pe pagina sa de Facebook.

Sătenii nu cred că edilul lor a făcut avansuri. Fapta, a fost comisă sau nu, încă nu se știe cu exactitate. Un lucru este cert și vizibil, primarul se autosuspendă din toate funcțiile pe care le deține în PSD, „dacă va exista o anchetă”, după cum spune.