Actual Diverse

Opt dușuri publice și cinci mașini de spălat, în Iași, pentru oamenii săraci. Așa vrea primarul să ajute

Opt dușuri publice și cinci mașini de spălat, în Iași, pentru oamenii săraci. Așa vrea primarul să ajute

Fiecare dintre noi își ajută semenii care nu au posibilități materiale, după posibilități. O inițiativă, în acest sens, o are și primarul Iașului. Vremurile nu sunt deloc bune, sărăcia se adâncește pe zi ce trece, iar facturile la utilități continuă să crească progresiv.

Opt dușuri publice și cinci mași de spălat, la dispoziția oamenilor săraci gratuit. Așa vrea primarul ieșean să ajute

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, la ședința din această săptămână, a anunțat că Primăria Iaşi urmează să deschidă un punct public cu duşuri în oraş, la începutul lunii iulie.

Această decizie vine în ajutorul persoanelor cu venituri scăzute, după cum a spus chiar primarul ieșean. Dușurile urmează să fie amplasate în cartierul Dacia din Iași, mai exact, pe strada Simionescu, unde anterior a existat un punct termic.

Pe lângă cele opt dușuri, Mihai Chirica a mai spus că au fost instalate și cinci mașini de spălat, deoarece perioada care urmează o să fie mai dificilă, iar Primăria Iași vine în ajutorul cetățenilor.

Accesul la cele opt dușuri și cinci mașini de spălat va fi gratuit. Deocamdată, alte amănunte legate de program sau cum vor fi selectați beneficiarii acestor servicii publice, nu s-au anunțat.

La începutul lunii iulie deschidem un punct public cu duşuri. Va fi deschis pe strada Simionescu, în cartierul Dacia, într-un fost punct termic. Acolo avem opt duşuri publice. Le punem la dispoziţia celor cu venituri scăzute. Am instalat şi cinci maşini de spălat. Vine o perioadă foarte grea, când lumea îşi va porni din ce în ce mai rar energia termică în casă. Lumea din ce în ce mai rar va porni maşina de spălat. Va trebui să preîntâmpinăm acest lucru prin asigurarea unor puncte sociale în care să îi putem sprijini”, a spus, în conferinţa de presă, primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

Edilul Iașiului a mai spus, totodată, că , împreună cu Arhiepiscopia Iaşului, s-a decis și înființarea unei o cantine sociale. Totodată, primarul orașului Iași a ținut să își exprime punctul de vedere și să ofere recomandări cetățenilor orașului, profitând de prezența mass-media.

Vine o perioadă foarte grea, în care fac apel la toţi ieşenii să ne gândim de două ori când aprindem becul, câte frigidere ţinem în priză şi dacă este necesar ca apa caldă să curgă la nesfârşit făcând un duş de 25 sau 30 de minute, când în cinci minute ai putea să îl faci. Asta nu o spun din perspectiva faptul că ai sau nu ai bani. Nu o să fie de unde. Nu o să fie cu ce să prepari acea apă caldă şi nu vă gândiţi că vorbesc de pe dealuri. Am mai lansat avertismente privind diverse crize care se prognozau. Va veni o criză a energiei în care nu se va pune problema câţi bani ai, ci se pune problema de unde o iei. Trebuie să ne învăţăm să trăim într-o altă ecuaţie. Va fi şi scump, dar scump, nescump, nu va fi de unde şi va trebui să consumăm mai puţin ca să avem pe toată durata acestei crize”, a încheiat Mihai Chirica.

Foto: pixabay