Info Actual

Info Actual > Politică > David Sassoli: ”Toate guvernele sunt supuse unui control amănunțit din partea cetățenilor”
Politică

David Sassoli: ”Toate guvernele sunt supuse unui control amănunțit din partea cetățenilor”

Președintelui Parlamentului European David Sassoli, în discursul susținut astăzi în Consiliului European, a explicat șefilor de stat și de guvern necesitatea de a ieși din această criză cu un veritabil răspuns comunitar european. ”Trebuie să ieșim cu o Europă mai puternică și mai solidară. O Europă în care eforturile sunt depuse în comun. Acest lucru este deosebit de important pentru acele țări care nu își permit să facă față pierderilor suplimentare survenite în urma acestui efort de reconstrucție.” a declarat acesta.

În urma intervenției sale în Consiliului European, David Sassoli, a menționat: „Toate guvernele și instituțiile europene sunt supuse unui control amănunțit din partea cetățenilor. Nu ne putem permite să întârziem acțiunile necesare, purtăm toți responsabilitatea pentru un răspuns rapid.”

 

Trebuie utilizate toate instrumentele disponibile, în special pentru planul de reconstrucție este de părere Sassoli. Trebuie să sprijinim redresarea economiilor, să ne protejăm resursele și, în același timp, să stimulăm locurile de muncă și oportunitățile de creștere. Trebuie să facem acest lucru împreună. Nimeni nu se poate gândi să acționeze pe cont propriu. Avem nevoie de un nou Plan Marshall, însă de data aceasta finanțat de Europa. Ne vom confrunta, desigur, cu provocări, deoarece trebuie să facem acest pas împreună și în spiritul unei solidarități puternice.

 

Seful Parlamentului European este de părere că terbuie să susținem puternic obligațiunile de redresare ca instrument de finanțare a acestui efort de reconstrucție. S-au făcut deja propuneri ambițioase, dar este necesar ca astăzi liderii să fie și mai ambițioși pentru depășirea rapidă a actualei situații.