Actual Social

De astăzi: Noi reguli la Aeroportul Internațional Chișinău. Care sunt drepturile, dar și restricțiile nou impuse călătorilor

De astăzi: Noi reguli la Aeroportul Internațional Chișinău. Care sunt drepturile, dar și restricțiile nou impuse călătorilor

Este sezonul vacanțelor. Și moldovenii se întorc acasă din Occidentul unde au muncit un an întreg, pentru a-i vedea acum pe cei dragi lor. Pe lângă ei sunt și sute de cetățeni români care au famiile peste Prut sau care se deplasează în interes de afaceri la Chișinău. Toți vor avea de parcurs noul drum al schimbărilor aeroportuare moldovenești.

De astăzi: Noi reguli la Aeroportul Internațional Chișinău. Care sunt drepturile, dar și restricțiile nou impuse călătorilor

De astăzi, 1 august, accesul în Aeroportul Internațional Chișinău va fi strict. Accesul va fi permis doar pentru personalul aeroportuar și pentru persoanele participante la traficul transfrontalier.

În acest sens, au fost deja trasate coridoare speciale și separate pentru intrare și ieșire din Aeroport.

Ce pași trebuie urmați de călători

Se va permite intrarea în Aeroport în baza prezentării tiketului și a documentului de călătorie, controlul cărora va fi efectuat de către reprezentații administrației aeroportuare.

După efectuarea procedurilor, pasagerul va continua înregistrarea la cursă, ulterior, acesta se va prezenta la controlul documentelor de călătorie și cel de securitate, urmând așteptarea cursei în sala sterilă.

Atenție! Primul filtru de control de securitate va fi la intrarea în Aeroport, unde polițiștii de frontieră vor asigura controlul scanat al bagajelor de mână, dar și al valizelor.

Reiterăm apelul nostru către cetățeni – să vină din timp la aeroport ca să dispună de timpul necesar pentru toate procedurile aeroportuare”,  se arată în comunicatul trimis pentru Infoactual de către Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

Nu vă speriați de echipele canine: vor face parte din echipa de frontieră!

Menținerea regimului în Aeroport este în responsabilitatea angajaților Poliției de Frontieră, vor fi antrenate și echipaje canine specializate în depistarea substanțelor interzise și explozive.

Mai mult decât atât, fluxul de pasageri de pe intrare în republica Moldova, cu cel înregistrat pe ieșirea din Moldova nu va interacționa, sala de așteptare fiind delimitată în acest sens.

Parcarea aeroportului

Cu referință la spațiul de parcare în fața Aeroportului, va interzisă staționarea, doar parcarea în locurile special amenjate unde accesul va fi asigurat de către administrația aeroportuară prin controlul și verificarea mașinilor suplimentar.

Echipaje mixte INSP și IGC vor patrula zilnic în proximitatea Aeroportului și vor interveni cu suportul necesar în asigurarea securității aeroportuare.

În viitor, vor fi instituite și alte măsuri suplimentare cu privire la protejarea pasagerilor și a personalului din aeroport, care vor fi aplicate gradual și prezentate în mod public.

Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova