Actual International

De azi, pentru prima dată în ultimii trei ani, a fost eliminată carantina obligatorie pentru călătorii care intră în China

De azi, pentru prima dată în ultimii trei ani, a fost eliminată carantina obligatorie pentru călătorii care intră în China
Infoactual/arhiva

China redeschide granițele. Începând de duminică, statul chinez a ridicat cerințele de carantină pentru călătorii care intră în țară.

Începând de azi, pentru prima dată în ultimii trei ani, a fost eliminată carantina obligatorie pentru călătorii care intră în China

China a eliminat în cele din urmă și ultima măsură a politicii zero-covid, chiar pe fondul unei creșteri a numărului de îmbolnăviri.

După ce a eliminat alte măsuri de restricție covid, duminică, 08 ianuarie 2023, pentru prima dată în ultimii trei ani, au fost eliminate și reglementările privind carantina obligatorie pentru călătorii care intră în țară.

De asemenea, China și-ar fi deschis duminică, 8 ianuarie, și granița cu Hong Kong, în timp ce alte câteva țări din întreaga lume au impus teste covid obligatorii pentru toți pasagerii care călătoresc din această regiune.

Potrivit The Guardian, până la 50.000 de rezidenți din Hong Kong vor putea trece zilnic granița în China, după ce se vor înregistra online. Alți 10.000 vor putea intra pe mare, pe calea aerului sau pe poduri.

Acum, pe măsură ce China intră luna aceasta în vacanța de Anul Nou Lunar, se așteaptă ca milioane de oameni din orașe să călătorească spre mediul rural, provocând temeri legate de o nouă epidemie.

Între timp, după deschiderea graniței dintre Hong Kong și China, familiile separate din cauza restricțiilor așteaptă cu nerăbdare să se reunească în timpul noului an lunar.

Sâmbătă, China a marcat prima zi de „Chun Yun”, care reprezintă o perioadă de 40 de zile de călătorii de Anul Nou lunar.

Înainte de pandemia covid, aceasta era considerată cea mai mare migrație anuală de persoane din lume. Anul acesta va fi pentru prima dată în ultimii trei ani când oamenii vor putea călători în interiorul țării fără restricții drastice ca până nu demult.

Estimările oficiale sugerează că peste 280.000 de persoane s-au înregistrat într-o singură zi, la intrarea în China, după ce a fost anunțată relaxarea regulilor.