Diverse

De ce a primit un spaniol titlul de rege al ciocolatei la Paris. VIDEO

De ce a primit un spaniol titlul de rege al ciocolatei la Paris. VIDEO
Facebook/WorldChocolateMasters

Titlul de rege al ciocolatei a revenit bucătarului spaniol Lluc Crusellas, care a câștigat cea de-a opta ediție a concursului World Chocolate Masters. 18 bucătari au participat la turneu, locul al doilea revenindu-i francezului Antoine Carréric, iar locul al treilea grecului Nicolas Nikolakopoulos.

De ce un spaniol a primit titlul de rege al ciocolatei la Paris. VIDEO

Bucătarul spaniol a obținut titlul în seara zilei de luni, 31 octombrie 2022, în cadrul unui eveniment desfășurat la Paris (Franța), unde a învins 17 bucătari din întreaga lume. El este primul spaniol care a fost încoronat ca World Chocolate Master.

El a declarat în fața publicului: „A fost o călătorie incredibilă”.

Spaniolul bucătar a continuat spunând că toată munca grea a dat roade și că, în calitate de tânăr, ambiția sa acum este de a face o impresie și mai mare în lumea bucătăriei.

Foto: Facebook, pagina oficială a concursului internațional

Inspirația, de unde vine…

Crusellas, în vârstă de doar 26 de ani, a spus că actuala creație de ciocolată a fost inspirată de mediile naturale de la munte și de dragostea sa pentru ciclism. Creația sa a inclus tehnici unice care au conferit texturi frunzelor, oferind o notă organică și naturală preparatelor prezentate.

Tânărul pasionat de bucătărie a declarat pentru publicația La Sexta că pasiunea sa pentru gătit a început după ce a părăsit școala la vârsta de 18 ani. S-a dus să lucreze în secția de deserturi a restaurantului Can Jubany de Calldetenes, din provincia Barcelona, care are o stea Michelin.

Alături de câștigătorul primului loc, Crusellas, se află francezul Antoine Carréric, locul doi și grecul Nicolas Nikolakopoulos, locul trei

Această experiență l-a condus în lumea patiseriei, unde a urmat cursuri de perfecționare în instituții prestigioase din Barcelona, precum EspaiSucre și Hofmann. În prezent, este șef de patiserie la El Carme Patisseriade Vic, tot în orașul Barcelona.

Judecătorii și colegii i-au lăudat munca și tehnicile de utilizare a ciocolatei, devenind astfel regele încoronat de azi, al ciocolatei.