Actual International

Regele Charles și-a ales un nume pentru festivitatea de încoronare ca pentru un film cu James Bond. Pregătirile sunt în toi

Regele Charles și-a ales un nume pentru festivitatea de încoronare ca pentru un film cu James Bond. Pregătirile sunt în toi

O operaţiune s-a încheiat, o alta a început. Este vorba de încoronarea regelui Charles al III-lea poartă numele de „Operațiunea Golden Orb”. Regele Charles al III-lea își dorește să aibă parte de o ceremonie modestă în primăvara anului viitor și este posibil ca aceasta să aibă loc la aniversarea a 70 de ani de la încoronarea mamei sale, conform Daily Mail. Regele și familia sa se află la Balmoral pentru o perioadă de doliu regal privat după moartea reginei Elisabeta a II-a.

„Operațiunea Golden Orb” în plină pregătire. Când va fi încoronat Regele Charles şi ce semnifică data aleasă de acesta

Câteva detalii au ieșit la iveală din această amplă operațiune care se află deja în plină desfășurare.

Conform unor surse, citate de Daily Mail, Regele Charles al III-lea își dorește să aibă parte de o ceremonie modestă ce ar urma să aibă loc pe 2 iunie 2023, la aniversarea a 70 de ani de la încoronarea mamei sale.

„Operațiunea Golden Orb”, numele dat planificării încoronării lui Carol, este deja în desfășurare și se așteaptă ca regele să se folosească de toată această procedură pentru a-și pune amprenta asupra monarhiei.

Astfel, sursele au dezvăluit că ceremonia s-ar putea să fie „mai scurtă, mai restrânsă și mai puțin costisitoare” decât cea de la încoronarea reginei Elisabeta a II-a din 1953. Aceasta ceremonie a lui Charles al III-lea va include și o parte dedicată vieții reginei.

Criza economică va fi tema principală a mesajului Regelui Charles al III-lea

În acest fel el ar vrea să transmită oamenilor cum va funcționa monarhia de acum înainte, și anume într-o formă mult mai modestă, ținând cont de criza continuă care afectează națiunea. Aceasta ar fi o modalitate de a arăta publicului și lumii cum va funcționa „monarhia sa slăbită” în viitor, precum și să țină cont de criza continuă a costului vieții care afectează națiunea.

În timp ce aspectele tradiționale ale ceremoniei vor rămâne probabil neschimbate, se pare că Regele va încerca să celebreze și să „protejeze diversitatea” Marii Britanii invitând membri din mai multe religii, inclusiv creștini, musulmani, evrei, hinduși și budiști.

Nu se așteaptă detalii oficiale în următoarele zile despre această operațiune, având în vedere că regele și familia sa au mers la Balmoral pentru o perioadă de doliu regal privat după moartea reginei Elisabeta a II-a.

Regina Elisabeta a aşteptat 16 luni până la încoronare

Regina Elisabeta a II-a a avut de așteptat 16 luni până la încoronare în 1953, dar se pare că în cazul lui Charles se va întâmpla mult mai repede.

În iunie 1953, regina a fost încoronată în cadrul unei ceremonii fastuoase, despre care se spune că ar fi costat 1,57 milioane de lire sterline, echivalentul a 45 de milioane de lire sterline în prezent.

Iar decizia regelui de a avea parte de o ceremonie de încoronare mult mai scurtă și mult mai ieftină se așteaptă să fie foarte apreciată de britanici.