Actual

De ce îşi face drum Laura Codruța Kovesi la Chişinău

De ce îşi face drum Laura Codruța Kovesi la Chişinău

Laura Codruța Ko​vesi pleacă pe 11 iulie, pentru trei zile, la Chişinău. Kovesi ar urma să aibă mai multe întrevederi cu reprezentanți ai guvernării, dar și cu preşedinta Maia Sandu. Anunțul a fost făcut de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

De ce îşi face drum Laura Codruța Kovesi la Chişinău

În ianuarie 2021, Maia Sandu s-a întâlnit la Bruxelles cu procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi. Sandu a declarat atunci că își dorește o colaborare cu instituția europeană pentru a impulsiona reformele din sistemul justiției în Republica Moldova.

Laura Codruța Kovesi va fi însoțită de Marius Bulancea, șef Unitate, Parchetul European (EPPO).

Kovesi ocupă, din septembrie 2019, funcția de procuror-șef al Parchetului European, pe o perioadă de 7 ani.

Fostul lider USR, Dragos Pâslaru, numai cuvinte de laudă

La sfârşitul anului trecut, Dragoş Pâslaru, europarlamentar USR atunci, acum REPER, noul partid al lui Dacian Cioloş, anunţa pe pagina sa de socializare că preşedintele Maia Sandu şi procurorul Laura Codruţa Kovesi se află printre cei mai influenţi europeni.

„O moldoveancă şi o româncă. Două românce sunt în topul celor mai influenţi 28 de europeni! Felicitări, Maia Sandu şi Laura Codruţa Kövesi!

Este o validare a unei munci fantastice şi un exemplu că situaţia poate fi mereu mai bună, oricât de întunecat ar părea prezentul. Mai ales când ne gândim la proteste, la zilele state în frig, la momentele în care şi România, şi Moldova păreau că se luptă cu giganţi, cu corupţi care nu pot pierde nicicum”, scria Pîslaru.

Laura Codruța Kovesi, candidat USR la alegerile prezidențiale?

Acum că au început, pe ici pe colo, să se facă jocurile pentru alegerile prezidenţiale, apar şi nume noi în ecuație. Susţinătorii USR, dar şi mulţi membrii de partid au lansat deja numele Laurei Codruța Kovesi în spaţiul public ca drept candidat la prezidențiale. De altfel, aceștia au mai lansat această candidatură în anul 2019.

Cu toate acestea, mai există o variantă care se vehiculează în această formațiune politică. Și anume Cătălin Drulă, proaspătul președintele al USR, care ar putea deveni candidat la alegerile din 2024.