Actual Social

De ce nu vrea primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, să vorbească despre cazul femeii omorâte de câini

ciucu

”Această tragedie nu trebuie să rămână fără urmări! Și trebuie acționat acum, înainte ca moartea în condiții terifiante a Anei Oroș să fie dată uitării, așa cum s-a întâmplat în cazurile precedente. Așa ceva nu trebuie să se mai întâmple niciodată!”, a fost cel ce-al doilea anunț al primarului Ciprian Ciucu legat de tragedia de la Lacul Morii, unde o tânără și-a pierdut viața omorâtă de o haită de câini.

Ciucu nu vrea să dea declarații despre cazul tragic al Anei Oros pentru că există o anchetă a Poliției și Parchetului, dar și-a făcut un plan de măsuri și caută vinovații chiar la el în primărie. A anunțat că va cere înființarea unui serviciu de ecarisaj și va bugeta achiziția de servicii de adăpost pentru câinii care vor fi capturați.

De ce nu vrea primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, să vorbească despre cazul femeii omorâte de câini

”Voi cere imediat Consiliului Local al Sectorului 6 și apoi Consiliului General să aprobe înființarea unui serviciu de ecarisaj la nivelul Sectorului 6 (dacă este nevoie, serviciul să fie delegat inclusiv Sectoarelor)!

De asemenea, vom extinde competențele Poliției Locale a Sectorului 6, astfel încât să aibă toate instrumentele legale necesare pentru a verifica microciparea și sterilizarea!

Poliţia Locală a Sectoarelor Municipiului București să aibă competențe similare cu Poliția Animalelor

Voi contacta parlamentarii pentru a modifica legea pentru ca și Poliţia Locală a Sectoarelor Municipiului București să aibă competențe similare cu Poliția Animalelor. Astfel, vidul legislativ trebuie înlăturat. Concret, voi cere Parlamentului sa modifice OUG 155/2001, scrisă cu 9 ani înainte de înființarea Politiei Locale trebuie coroborată cu Legea 155/2010 după care funcționează Poliția Locală. Primăriile de sector nu sunt UAT, ci subdiviziuni de UAT, iar legislația actuală prevede aceste competențe la nivel de UAT, in cazul nostru, Municipiul București, în alte cazuri comune, orașe, municipii.

Voi bugeta pentru următorii ani acțiuni temeinice de verificare și campanii reale de constientizare cu privire la sterilizare! Vom bugeta inclusiv costuri cu sterilizarea.

Vom bugeta achiziția de servicii de adăpost pentru câinii care vor fi capturați. Câinii vor fi PERMANENT luați de pe raza Sectorului 6 (nu doar de luni până vineri, de la 8.00 la 16.00) și ținuți în condiții decente, umane.

Este clar că ASPA este depășită de situație și noi toți trebuie să preluam aceste responsabilități din sarcina PMB, să ajutăm, să contribuim, așa cum este normal.

Anchetă internă la nivelul Poliției Locale a Sectorului 6

Am luat legătura inclusiv cu Poliția MAI din Sectorul 6 pentru a face acțiuni comune de verificare, împreună cu Poliţia Locală a Sectorului 6.

Am demarat o anchetă internă la nivelul Poliției Locale a Sectorului 6, voi prezenta vineri, cel târziu luni, rezultatele într-o conferință publică.

Îmi cer scuze ziariștilor și îi rog să înțeleagă, nu voi participa în emisiuni și nu voi mai da declarații până nu am clare rezultatele anchetei interne. Trebuie vorbit factual, pe date clare, nu pe impresii.

Regret enorm cele întâmplate și îmi asum sa fac tot ce va tine de mine să nu se mai întâmple așa ceva în Sectorul 6! Îmi asum vina de a conștientiza prea târziu creșterea numărului de câini fără stăpân, ca urmare a diminuării din ultimii ani a capacităților ASPA.

Condoleanțe familiei, îmi pare nespus de rău!

Noi NU vom fugi de atribuții, vom cere și asuma altele în plus”.

ASPA a anunțat că a prins 14 câini

Reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) au capturat, duminică, în zona Lacul Morii, 12 câini şi doi pui. De asemenea, au precizat că animalele nu au microcip, au fost cazate la adăpostul ASPA Bragadiru, iar patru dintre acestea fac parte din grupul celor identificate pe câmp, fiind tranchilizate de la distanţă. Acestora le-au fost prelevate probe de către poliţişti, pentru a se stabili dacă sunt cei care au ucis o femeie în zona Lacul Morii.