Actual Politică

De ce s-a abţinut Marcel Ciolacu de la votul pe moţiunea împotriva ministrului Energiei. Ce explicaţii a dat în faţa premierului

De ce s-a abţinut Marcel Ciolacu de la votul pe moţiunea împotriva ministrului Energiei. Ce explicaţii a dat în faţa premierului
FOTO: evenimentul zilei

Vestea că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu s-a abţinut la moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu l-a luat prin surprindere miercuri seară pe premierul Nicolae Ciucă. Astăzi, liderul social democrat a explicat gestul său, spunând că a fost un vot de principiu, niciun ministru nu are un vot în alb.

De ce s-a abţinut Marcel Ciolacu de la votul pe moţiunea împotriva ministrului Energiei. Ce explicaţii a dat în faţa premierului

Premierul Nicolae Ciucă declara miercuri seară că nu are informaţia potrivit căreia Marcel Ciolacu s-a abţinut de la votul pe moţiunea simplă.

„Eu sigur nu am avut această informaţie până acum. E foarte posibil să fi greşit. Dacă nu a fost o eroare, atunci vă rog să îl întrebaţi pe dumnealui”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat despre subiect.

Liderul PSD Marcel Ciolacu declara, în urmă cu două zile, la Focşani, despre moţiunea împotriva ministrului Virgil Popescu, ce va fi votată miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, că sub nicio formă nu poate să-i îndemne pe colegi să voteze o moţiune iniţiată de ”cei care au împins spre această liberalizare a preţurilor”.

”Este exclus ca această alianţă să se rupă până în anul 2024”,  dădea asigurări liderul PSD.

„Niciun ministru, din partea mea, nu are un cec în alb”

Miercuri, în ziua votului, Marcel Ciolacu s-a abţinut, iar a doua zi şi-a explicat gestul.

”În ceea ce priveşte votul meu, a fost un vot de principiu, în care niciun ministru, din partea mea, nu are un cec în alb şi cred că aceeaşi atitudine are şi domnul prim-ministru. Repet, votul meu a fost un vot de principiu, niciun ministru nu are un vot în alb”.

Premierul Nicolae Ciucă a intervenit şi a precizat: ”Remanierea se face la Guvern”. 

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, întrebat miercuri cum vede semnalul dat de liderul PSD Marcel Ciolacu care s-a abţinut la votul asupra moţiunii simple a USR împotriva ministrului Energiei Virgil Popescu, că este posibil ca acesta să fi greşit.

Totodată, preşedintele PSD a mai declarat că nu există în acest moment, în România, altă coaliţie care poate să conducă România şi le mulţumesc colegilor mei.

”Eu în primul rând aş vrea să le mulţumesc colegilor mei din PSD, ei nu au dat un vot pentru un anumit ministru, au dat un vot pentru această coaliţie. Nu poţi să dai altfel de vot decât s-a decis şi să ai pretenţia că menţii o coaliţie. Nu există în acest moment, în România, altă coaliţie care poate să conducă România şi le mulţumesc colegilor mei”, a spus preşedintele PSD.