Actual

De la 100 de litri, la 50. Cu atât se poate alimenta mașina în Ungaria. Cine beneficiază de reducere de preț

De la 100 de litri, la 50. Cu atât se poate alimenta mașina în Ungaria. Cine beneficiază de reducere de preț
Foto: wikipedia

Dacă plecați în vacanță și vreți să vă opriți pe drum, în Ungaria, pentru a alimenta mașina cu carburanți, trebuie să știți că regula s-a schimbat. Cantitatea cu care să faceți plinul, la un preț redus și accesibil pentru toate buzunarele, s-a diminuat și nu este pentru oricine.

De la 100 de litri, la 50. Cu atât se poate alimenta mașina în Ungaria. Cine beneficiază de reducere de preț

Cantitatea maximă de carburanţi, care poate fi achiziţionată la preţ redus de la benzinăriile Mol din Ungaria, este de 50 de litri, până acum limita fiind de 100 de litri, relatează MTI.

Argumentul reprezentanților Mol este acela că o astfel de măsură este necesară pentru asigurarea deservirii clienţilor şi a bunei funcţionări a staţiilor de alimentare. Totodată, aceștia au mai spus și că limita a fost stabilită în funcţie de ceea ce se consideră ei că este suficient pentru un utilizator persoană fizică, transmite MTI, agenția de presă din Ungaria.

Ai numere maghiare, ai beneficii

Reprezentanţii Mol atrag atenţia, totodată, şi asupra faptului că atunci când un client alimentează o maşină cu număr de înmatriculare maghiar, va plăti preţul redus, însă dacă doreşte să cumpere carburanţi la canistră, va achita preţul pieţei.

Mol solicită clienţilor ca în cazul în care doresc să alimenteze atât maşina, cât şi să cumpere carburanţi la canistră, să alimenteze prima oară autoturismul şi să efectueze plata aferentă, după care pot trece la umplerea canistrei, care va fi achitată separat, la un preţ diferit.

În caz contrar, dacă alimentarea maşinii şi umplerea canistrei au loc în acelaşi timp, pe o singură tranzacţie, se va plăti preţul pieţei pentru întreaga cantitate de carburanţi care a fost achiziţionată.

Guvernul Viktor Orban urmărește să protejeze cetățenii țării de costurile mai ridicate ale traiului zilnic, scrie EVZ. Acum, premierul ungar anunță prelungirea plafonării, fără a anunța alte modificări aduse normelor în vigoare.

Guvernul a decis: pretul alimentelor va fi plafonat până la 1 octombrie 2022, moratoriul creditelor și oprirea dobânzii în 2022, până la 31 decembrie, plafonarea prețului la benzină 2022. O prelungim până pe 1 octombrie”, a scris Orban, pe pagina sa de Facebook.