Actual Politică

De unde vine supărarea fostului primar Daniel Florea pentru care a demisionat din PSD 

De unde vine supărarea fostului primar Daniel Florea pentru care a demisionat din PSD 

Deputatul Daniel Florea, fost primar al Sectorului 5, anunţă joi, pe Facebook, că demisionează din partid, el precizând că nu doreşte să candideze la alegerile locale parţiale din acest sector, dar că nu este de acord ca PSD să susţină un candidat fără activitate politică în PSD sau, eventual, un reprezentant al unui alt partid.

De unde vine supărarea fostului primar Daniel Florea pentru care a demisionat din PSD

Surse din PSD ne-au declarat că supărarea lui Daniel Florea vine fix de aici, cu nu a fost el desemnat din nou candidat pentru primăria sectorului 5. Daniel Florea nu are o relaţie foarte cordială cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu şi îl acuză, spun sursele noastre că face jocul profesorului Dan Voiculescu. Cristian Popescu Piedone a câştigat alegerile în sector din partea PPUSL, partid fondat de Voiculescu, iar acum, în urma unei înţelegeri cu liderul PSD, cei doi vor să-l propună pe fiul lui Piedone.

De asemenea, sursele noastre ne-au declarat că Daniel Florea ar putea candida la primăria sectorului 5 din partea partidului fondat de Liviu Dragnea.

Cristian Popescu Piedone anunţa, după condamnare, că fiul său va candida pentru a-i continua proiectele la Primăria Sectorului 5. Vlad Popescu Piedone este deputat PSD de Suceava.

Anunțul de „adio” al fostului primar Daniel Florea

„01.09.2022- Astăzi, am demisionat din Partidul Social Democrat.

Este o decizie asumata, gandita indelung si in deplina conformitate cu principiile mele personale, profesionale si politice.
Nu plec la alt partid.
Nu candidez si nu am avut niciodata intentia de a candida la alegerile locale partiale pentru functia de Primar al Sectorului 5, din partea niciunui partid.
Dar nu sunt de acord ca PSD sa sustina un candidat fara activitate politica in PSD sau, eventual, un reprezentant al unui alt partid.

Daniel Florea, martor într-un proces al lui Cristian Popescu Piedone

În luna aprilie, Cristian Popescu Piedone a fost ridicat de procurorii DNA pe aeroportul Otopeni. În acea zi, Daniel Florea a fost chemat în calitate de martor, declarând la ieşirea de la DNA că „deocamdată nu pot să vă spun nimic sunt martor în acest dosar”, a spus Florea. Era, de fapt, și denunțător.

Este vorba de dosarul în care Piedone a fost ridicat de polițiști din avion și dus la audiere la DNA. Atunci, Hotnews a scris despre contractele cu firmele de salubrizare care operează în Sectorul 5 și care au fost încheiate de fostul primar PDS, Daniel Florea și de fostul Consiliu Local. Sursa citată a publicat date despre contracte și a precizat că firma care a încheiat contract cu Primăria Sectorului 5 în martie 2020 lucrează și acum.

„La sediul DNA mi-a fost adusă la cunoștință calitatea de suspect”, a spus Piedone în 22 aprilie 2022, care a adăugat că Daniel Florea a fost denunțătorul în acest dosar.

Procurorii DNA nu l-au pus pe primarul Sectorului 5 nici sub control judiciar, nici nu au cerut  vreo măsură preventivă, după tot acest tam-tam cu săltatul lui din avion.