Actual International

Decizie istorică. Președintele Joe Biden a semnat legea. Aparatele auditive pot fi cumpărate de la market, fără rețetă

Decizie istorică. Președintele Joe Biden a semnat legea. Aparatele auditive pot fi cumpărate de la market, fără rețetă
Foto: pixabay

Administrația Biden se implică în ajutorarea păturilor sociale cele mai defavorizate, oamenii cu probleme medicale fiind vizați în primul rând. Miercuri, 17 august, președintele Biden a semnat o lege radicală privind sănătatea, clima și impozitele, consolidând pentru democrați o victorie obținută cu greu după mai mult de un an de eșecuri.

Decizie istorică. Biden a semnat legea. Aparatele auditive pot fi cumpărate de la market, fără rețetă

Noile aprobări legislative vizează reducerea inflației investește 370 de miliarde de dolari în energie cu emisii reduse, prelungește subvențiile federale pentru asigurări de sănătate, permite guvernului să negocieze prețurile medicamentelor pe bază de rețetă pentru persoanele în vârstă.

FDA, respectiv Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite, a decis, marți, să permită vânzarea fără prescripție medicală a aparatelor auditive pentru adulți, o dorință de lungă durată a consumatorilor sătui de examenele și dispozitivele scumpe.

Costul ridicat al aparatelor auditive, care nu sunt acoperite de Medicare (Medicare este un program guvernamental național de asigurări de sănătate din Statele Unite) de bază, a descurajat milioane de americani să cumpere aceste dispozitive. Experții în sănătate spun că pierderea auzului netratată poate contribui la declinul cognitiv și la depresie, vizând în special persoanele vârstnice.

Conform noii reguli a F.D.A., persoanele cu pierderi de auz ușoare până la moderate ar trebui să poată cumpăra aparate auditive online și în magazinele de vânzare cu amănuntul începând cu luna octombrie, fără a fi nevoite să meargă la un medic pentru un examen pentru a obține o rețetă.

Agenția a citat studii care estimează că aproximativ 30 de milioane de americani se confruntă cu pierderea auzului, dar doar o cincime dintre ei primesc ajutor. Modificările ar putea bulversa piața, care este dominată de un număr relativ mic de producători, și ar putea face din ea un domeniu mai larg, cu modele mai puțin costisitoare și, poate, mai inovatoare.

Costurile pentru aparatele auditive, în SUA, care includ vizitele la un audiolog, variază de la aproximativ 1.400 de dolari, până la aproximativ 4.700 de dolari sau mai mult. Un amplu reportaj pe această temă, în ediția de marți, 16 august, a New York Times.