Actual International

Și Administrația Biden a decis să încălzească oamenii. 13,5 miliarde de dolari pentru gospodăriile americane cu venituri mici 

Și Administrația Biden a decis să încălzească oamenii. 13,5 miliarde de dolari pentru gospodăriile americane cu venituri mici 

Nu numai România are probleme cu prețul greu de suportat de mulți oameni, dar se vede că și America se află în aceeași situașie. Casa Albă a anunțat miercuri, 2 octombrie 2022, că Administraţia preşedintelui Joe Biden va pune la dispoziţie 13,5 miliarde de dolari pentru a ajuta gospodăriile americane cu venituri mici să-şi reducă costurile de încălzire în această iarnă.

Și Administrația Biden a decis să încălzească oamenii. 13,5 miliarde de dolari pentru gospodăriile americane cu venituri mici

Administraţia preşedintelui Joe Biden va pune la dispoziţie suma totală de 13,5 miliarde de dolari pentru a ajuta gospodăriile americane cu venituri mici să-şi reducă costurile de încălzire în această iarnă, a anunţat miercuri Casa Albă, transmite Reuters.

În primul rând, Departamentul pentru Sănătate şi Servicii Umane din SUA urmează să ofere 4,5 miliarde de dolari sub formă de finanţare pentru Programul de Asistenţă Energetică a Casei, pentru persoane cu venituri mici.

Totodată, Departamentul pentru Energie al SUA va aloca 9 miliarde de dolari în finanţare din Legea de reducere a inflaţiei, pentru a sprijini până la 1,6 milioane de gospodării să îşi modernizeze casele pentru a reduce facturile la energie, se arată în comunicat.

Consumatorii americani se pot aştepta să plătească cu până la 28% mai mult pentru a-şi încălzi casele în această iarnă decât anul trecut, din cauza creşterii costurilor combustibililor şi a vremii mai reci, a estimat Administraţia de Informaţii Energetice (EIA) din SUA, în previziunile sale privind combustibilii de iarnă din octombrie.

Aproximativ 90% din cele aproximativ 130 de milioane de gospodării din SUA se bazează pe gaze naturale sau electricitate pentru căldură. Restul folosesc fie păcură, propan sau lemn de foc pentru a-și încălzi locuințele.

Noua finanţare îi va ajuta pe americani să suporte mai ușor costurile de încălzire, contribuind la facturile neplătite pentru utilităţi sau reparaţii la aparatele electrocasnice, a mai transmis Casa Albă.

Discursul public al lui Biden

În discursul public de miercuri seara, Biden a ales, însă, să vobească depsre democrație și violență, evitând tema inflației și a econimiei americare care suferă actualmente profunde tulburențe.

Miercuri seară, președintele Biden a condamnat cu pasiune predecesorul său și alți republicani pentru că au încurajat violența politică, intimidarea alegătorilor și „marea minciună”, calificând alegerile de săptămâna viitoare drept un test crucial al democrației americane, scrie New York Times, în ediția de joi, 3 noiembrie 2022.

În timp ce candidații și alegătorii s-au concentrat pe probleme economice și de altă natură, președintele Biden a încercat să folosească un discurs de seară televizat la nivel național, pentru a pune în prim-plan viitorul sistemului electoral al națiunii, în ultimele zile de dezbateri, înainte de alegerile de la jumătatea mandatului de marți, care vor determina controlul Congresului și a numeroase funcții de stat.