Actual International

Declarația care s-a vrut dură, dar care l-a făcut pe Putin și mai „macho”, și mai războinic

Declarația care s-a vrut dură, dar care l-a făcut pe Putin și mai „macho”, și mai războinic

Boris Johnson a afirmat că Vladimir Putin nu ar fi invadat Ucraina dacă ar fi fost femeie şi consideră că războiul este un „exemplu perfect de masculinitate toxică”. Într-un interviu acordat presei germane în urma summitului G7 de la Schloss Elmau, premierul a citat genul președintelui rus drept factor care contribuie la conflict. ”Dacă Putin ar fi fost o femeie, ceea ce evident că nu este, dacă ar fi fost, chiar nu cred că s-ar fi angajat într-un război nebunesc, macho, de invazie și violență, așa cum a făcut-o”, a declarat premierul britanic pentru postul ZDF potrivit The Guardian.

Declarația care s-a vrut dură, dar care l-a făcut pe Putin și mai „macho”, și mai războinic

”Dacă Putin ar fi fost o femeie, ceea ce evident că nu este, dacă ar fi fost, chiar nu cred că s-ar fi angajat într-un război nebunesc, macho, de invazie și violență, așa cum a făcut-o”, a declarat premierul britanic ”Dacă vrei un exemplu perfect de masculinitate toxică, acesta este ceea ce face el în Ucraina.”

 

Comentariul premierului vine după ce liderii occidentali au încheiat în urmă cu trei zile summitul G7 din sudul Germaniei, unde au promis să crească costurile economice şi politice pentru Putin din cauza războiului din  Ucraina.

După summit, Johnson a călătorit la Madrid împreună cu ministrul de externe Liz Tuss pentru summitul NATO. Prezenţa militară britanică în Estonia va fi consolidată, deoarece NATO îşi intensifică puternic capacitatea de a răspunde Rusiei.

Liderii celor 30 de membri ai alianţei vor conveni să coopereze mai strâns şi să mărească semnificativ numărul de trupe care sunt în stare de alertă ridicată.

Glume pe seama lui Putin au fost făcute şi la summitul G7 din Bavaria


De altfel, liderii occidentali reuniți la summitul G7 din Bavaria au făcut o serie de glume pe seama celebrelor fotografii cu Vladimir Putin în bustul gol, pozând în ipostaza de bărbat puternic și dur.

”Sacourile pe noi sau le dăm jos? Ne putem da jos hainele?” a întrebat Boris Johnson în timp ce se așeza la masa din pitorescul castel Elmau din Bavaria, unde cancelarul Olaf Scholz găzduia summit-ul celor șapte mari economii ale lumii.

Liderii – din Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Statele Unite și, de asemenea, Uniunea Europeană – au meditat la dilemă.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a sugerat „să așteptăm” poza oficială înainte de a se dezbrăca, dar apoi Johnson a glumit „trebuie să arătăm că suntem mai duri decât Putin”.