Actual

Declaratii sustinute de premierul Ludovic Orban la inceputul sedintei de Guvern

Declaratii sustinute de premierul Ludovic Orban la inceputul sedintei de Guvern. Ludovic Orban a declarat că în incinta bisericilor vor avea acces relativ puțini cetățeni, deoarece este necesară respectarea unor norme de distanțare socială. Din acest motiv, slujbele se vor face astfel încât să se audă și la credincioșii din curțile Bisericii.

„S-au permis, de exemplu, diferitele evenimente pentru botezuri, căsătorii, oficierea de căsătorii, de botezuri, sigur cu un număr limitat de persoane la nivelul familiilor. De asemenea, bisericile nu au fost închise, deci cei care au titrat că se redeschid bisericile nu au redat corect adevărul.

Decizia, propunerea formulată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență este aceea de a permite oficierea slujbelor și în spații închise, în interiorul bisericilor, și în afara bisericilor. Bisericile fiind de mărimi variabile, pentru respectarea condițiilor care vor fi stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății cu secretarul de stat de la Departamentul de Culte și cu ministrul afacerilor interne, va fi un număr redus de credincioși care vor putea asista la slujba din interiorul bisericii.

„Oficierea slujbelor se va face pentru credincioși atât în interiorul, cât și în afara bisericilor”

Din acest motiv, oficierea slujbelor se va face pentru credincioși atât în interiorul, cât și în afara bisericilor. Aici vor trebui stipulate foarte clar regulile, în special regulile de distanță fizică de protecție sanitară, regula purtatului măștii de toți cei care sunt în interiorul bisericii, de asemenea regulile de dezinfectare a spațiilor comune, astfel încât să reducem la maximum posibil riscul de transmitere a virusului.

„Sigur că se reiau și activitățile jocurilor de noroc”

Aici a fost o adevărată campanie împotriva noastră, că dăm drumul la păcănele, așa au zis ei. Jocurile de noroc nu sunt numai jocurile de pe slot machine, jocurile de noroc înseamnă casele de pariuri, înseamnă loteria, înseamnă o serie de alte jocuri de noroc care se desfășoară în baza legii.

Ce nu înțeleg cei care ne critică numai ca să se afle în treabă este că deciziile pe care le-am luat, privitoare la măsurile de relaxare graduale, în pași, pe care le-am luat au fost măsuri care au avut la bază evaluarea riscului epidemiologic și că am luat deciziile de deschidere acolo unde am considerat că riscul epidemiologic este mic sau chiar dacă există un risc epidemiologic, prin măsurile de protecție care se instituie prin ordine comune, se poate asigura protejarea sănătății cetățenilor” a declarat Premierul Romaniei, Ludovic Orban, potrivit Rador.