Economic

Dedeman dă lovitura pe piața afacerilor din România, după intrarea în acționariatul companiilor Farmaciei Tei și Bebetei

dedeman

Consiliul Concurenței a trimis un comunicat de presă în care precizează că această tranzacție este analizată în prezent, așa cum prevede legislația actuală. Aceștia analizează tranzacţia prin care Pavăl Holding, deținuță de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, fondatorii Dedeman, intră în acţionariatul Farmacia Tei şi Bebe Tei.

Dedeman dă lovitura pe piața afacerilor din România, după intrarea în acționariatul companiilor Farmacia Tei și Bebetei

Pavăl Holding SRL intră în acţionariatul companiilor Farmacia Tei SRL şi Bebetei Investments Group SRL. Grupul tei fondat de Roxana Maftei a vândut un pachet de 30% din capitalul social al farmaciilor două menționate către Pavăl Holding.

Potrivit Legii Concurențiale în vigoare, Consiliul Concurenței trebuie să autorizeze această tranzacție. Concret, instituția va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

”Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Pavăl Holding SRL intră în acţionariatul companiilor Farmacia Tei SRL şi Bebetei Investments Group SRL”, anunţă autoritatea de concurenţă.

Farmacia Tei desfăşoară activităţi de comercializare cu amănuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice, prin intermediul a 6 farmacii fizice (5 în Bucureşti şi una în Constanţa), precum şi online.

Bebetei Investments Group SRL desfăşoară activităţi de comercializare cu amănuntul de produse de larg consum, cu predominanţă produse de îngrijire personală şi produse destinate copiilor. Această activitate se desfăşoară prin intermediul a 5 magazine fizice (4 în Bucureşti şi unul în Constanţa), precum şi a unui magazin online. În plus, Bebetei deţine în Bucureşti şi o drogherie.

Pavăl Holding S.R.L. este societatea mamă a unui grup de companii care desfăşoară activităţi în mai multe domenii, printre care: comercializare cu amănuntul a articolelor de bricolaj, întreţinere şi reparare a autovehiculelor, dezvoltare imobiliară, închiriere şi subînchiriere de bunuri proprii sau închiriate, precum şi fabricarea de cărămizi, ţigle şi alte produse pentru construcţii, din argilă arsă.