Actual Politică

Deputatul Aurel Bălăşoiu şi-a luat concediu cu plată, imediat după ce a apărut o nouă înregistrare audio în scandalul sexual

Deputatul Aurel Bălăşoiu şi-a luat concediu cu plată, imediat după ce a apărut o nouă înregistrare audio în scandalul sexual

Proaspăt exclus din partid, deputatul Aurel Bălăşoiu şi-a luat concediu cu plată de la Camera Deputaţilor. Zilele de concediu solicitate de deputat sunt cele în care au loc şedinţe de plen sau de comisie, iar o nouă înregistrare audio a fost făcută publică de ziarul Gândul, discuţia are loc între călugărul-amant al lui Aurel Bălășoiu și tânărul ”Cristi”, cel care a apărut alături de parlamentar în imaginile compromițătoare.

Fostul deputat Aurel Bălăşoiu şi-a luat concediu cu plată, imediat după ce a apărut o nouă înregistrare audio

Exclus sâmbătă din PSD, în urma apariţiei unui filmuleţ în care ar apărea împreună cu o persoană de sex masculin, în ipostaze intime, fostul deputat PSD a cerut concediu cu plată de la Parlament, pentru zilele în care au loc şedinţe de plen şi comisii, până în data de 19 octombrie, el precizând că solicitarea o face pentru motive personale”.

În cererea adresată Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, Aurel Bălăşoiu solicită aprobarea concediului cu plată pentru perioadele 03-04 octombrie, 10-12 octombrie şi 17 – 19 octombrie, „din motive personale”.

Zilele de concediu solicitate de deputat sunt cele în care au loc şedinţe de plen sau de comisie, respectiv luni, marţi şi miercuri. Astfel, Aurel Bălăşoiu va activa ca şi parlamentar de joi până sâmbătă, când deputaţii au program în circumscripţiile electorale.

Imaginile cu caracter sexual în care ar apărea deputatul Aurel Bălăşoiu şi care au stat la baza deciziei forurilor de conducere ale PSD de excludere a acestuia din partid sunt analizate în prezent de către procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

O nouă înregistrare audio între călugăr şi tânărul Cristi

În exclusivitate, Gândul prezintă înregistrarea unei discuții care a avut loc, telefonic, între călugărul-amant al lui Aurel Bălășoiu și atât de des amintitul ”Cristi” – tânărul care a apărut alături de parlamentar în imaginile compromițătoare -, aceștia comentând excluderea lui Bălășoiu din PSD, pregătindu-și plecarea din țară și făcând, minut cu minut, alte dezvăluiri șocante.

Totul se transformă într-un un tablou care poate fi etichetat drept halucinant, iar PS Visarion Bălțat și ÎPS Teodosie sunt țintele unor grave acuzații.

Imediat după apariţia celei de-a doua înregistrare audio în care călugărul care se presupune că era amantul deputatului pomenește mai multe nume de înalte fețe bisericești, printre care și cel al lui Teodosie, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu solicită dovezi.

„Dacă cineva acuză pe IPS Teodosie, trebuie să prezinte și dovezi, altfel acuzele devin calomnii. Avem serioase îndoieli cu privire la credibilitatea informațiilor pe care Cristi Călin le lansează cu referire la IPS Teodosie, câtă vreme, după cum însuși declară în interviu, acționează din frustrare pentru faptul că a fost exclus din monahism și exmatriculat de la două Facultăți de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creștină: calomnie, comerț neautorizat, port ilegal de uniformă clericală, actualmente făcând parte dintr-o biserică-pirat, nicidecum din BOR, iar în Arhiepiscopia Tomisului a fost depistat, anul trecut, colectând ilegal bani în numele Bisericii.”, a transmis purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu.