Actual Politică

George Simion așteaptă să afle de la doctor dacă va fi tată. A anunțat și că deputatul Dumitru Focşa a fost exclus din AUR

George Simion așteaptă să afle de la doctor dacă va fi tată. A anunțat și că deputatul Dumitru Focşa a fost exclus din AUR

După ce şi-a şters postarea publicată vineri pe Facebook, în care detalia modul în care şi-a agresat soţia, astăzi deputatul  Dumitru Focşa a fost exclus din partid şi e posibil ca să demisioneze şi din Parlament la începutul sesiunii.

George Simion a anunțat decizia partidului AUR ieri după-amiaza. Seara a avut și o intervenție la un post de televiziune unde a declarat că gestul fostului său coleg Focșa e inacceptabil pentru că „pe nevastă nu o atingi nici măcar cu o floare”. A fost întrebat de moderator dacă se pregătește să aibă un copil, iar acesta a răspuns sec: „Sper ca la sfârșitul lunii să fac un anunț”. Moderatorul a insistat să spună dacă va fi tată, iar răspunsul liderului AUR a fost: „încă nu știu”.

Declarația a făcut-o când a anunțat că deputatul Dumitru Focşa a fost exclus din AUR

George Simion, liderul AUR n-a comentat în toate aceste zile cazul deputatului Focşa, dar în această seară a publicat un video pe Facebook, vorbind despre cum violența domestică este inacceptabilă și despre cum s-a gândit în ultimele două zile la ”mama mea, soția mea, viitoarea mea fiică”.

Simion a mai spus că decizia a fost grea, dar ”punerea pumnului în gura celor care nu au voce trebuie să înceteze”. Simion a subliniat că societatea românească ”întoarce privirea” când apar cazuri de violență domestică, spunând că ”nu vrea să bage gunoiul sub preș”.

George Simion a spus că ”cel mai probabil nu-și va da demisia pentru că leafa de parlamentar e generoasă”. Simion i-a cerut public demisia lui Focșa ”cu toate consecințele de rigoare”.

Ancheta internă întreprinsă de Juriul de Onoare al Alianţei pentru Unirea Românilor a stabilit că acuzaţiile apărute în spaţiul public în urma scandalului declanşat la domiciliul familiei Focşa se confirmă”, a anunţat partidul lui George Simion.

Conform AUR, gestul comis de deputatul Dumitru Viorel Focşa este incompatibil cu calitatea de membru de partid şi cu demnitatea de parlamentar.

Deputatul AUR,  Dumitru Focșa şi-a şters postarea în care detalia modul în care şi-a agresat soţia

În postarea ștearsă, Dumitru Viorel Focșa a dat vina pe soția sa, pe care o acuză de gelozie și de faptul că nu l-ar fi îngrijit corespunzător pe unul dintre copiii cuplului.

El a relatat că a lovit-o pe soția sa la cap și a spus că a avut loc o busculadă în timpul căreia femeia a fost lovită și cu o ușă.

”Aceste reproșuri repetate și la care se tot revenea, chiar dacă împreună conveneam de fiecare dată, să nu se mai repete,(la fiecare revenire a soției acasă), m-a făcut să fac un gest regretabil: am luat-o de după gât și i-am strigat în față că nu mai rezist, nu mai pot, căci, cu „gândirea din capul ei mă face și pe mine cu capul!”….și am tras-o cu fruntea ei către fruntea mea. Din disperare, din durerea că nu sunt înțeles de ea, am făcut acest gest într-un mod nu foarte elegant, ba chiar brutal. Atât a fost tot! Nu știu nici acum, și regret că nu m-am stăpânit, cum de am putut face asta, dar eram complet devastat de atâtea reproșuri însoțite de plecări repetate, ciclic cam de 2-3 ori pe lună se tot repeta asta de doi ani”, a scris vineri Focșa.

Sâmbătă deja postarea parlamentarului nu mai era pe contul său de socializare. Reamintim că soția lui Focșa a făcut plângere la poliție și a anunțat că se mută și cere divorțul.