Economic

Dezastru în urma pandemiei. Reanult desființează 15.000 de locuri de muncă în întreaga lume

Dezastru în urma pandemiei. Reanult desființează 15.000 de locuri de muncă în întreaga lume.

Conducerea companiei Renault a confirmat astăzi desființarea a aproximativ 15.000 de locuri de muncă în întreaga lume. Din acest număr, o treime este din  Franța. Anunțul a fost făcut ca parte a unui plan de economisiri care va afecta și extinderea uzinei din Pitești.

Pierderi uriașe pentru industria auto mondială

Industria auto mondială a suferit pierderi majore din cauza pandemiei de coronavirus, cu scăderi ale vânzărilor de 80%. Renault își afișase, însă, primele slăbiciuni din februarie.

Potrivit corespondentului RRA la Paris, sindicatele au primit asigurări că restructurarea de personal se va face fără concedieri colective, prin plecări voluntare, pensionări și reconversie profesională.

În proiectul său de restructurare pe trei ani, prezentat sindicatelor, grupul auto francez își propune să facă economii de două miliarde de euro. Capacitatea de producție va fi redusă cu peste 700.000 de vehicule pe an, conform RADOR.

Renault– proiect de restructurare pe trei ani

  • Vor fi suspendate sau amânate proiectele de extindere a uzinelor din România și Maroc.
  • Va fi redusă producția în Rusia, Coreea de Sud și Turcia. Proiectul conține și închiderea, peste câțiva ani, a fabricii din Franța, care produce acum mașina electrică Zoe.

Constructorul francez a anunțat ieri că pierderile înregistrate de partenerul său japonez Nissan îi vor afecta semnificativ propriile rezultate financiare pe primul trimestru. Un nou diferend între cei doi parteneri ai alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

Statul francez, care deține 15% din acțiunile Renault, a garantat împrumuturi de cinci miliarde de euro pentru redresarea companiei, la care se adaugă ajutoare de relansare a întregii filiere auto de pe teritoriul țării. A pus, însă, și condiții: dezvoltarea mașinilor nepoluante și readucerea pe teritoriul francez a unei părți din producția din străinătate