International

Dezastru la prima ieșire publică a lui Emmanuel Macron. Președintele reales a fost atacat cu roșii în urma declarațiilor sale

macron

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost atacat cu roșii în timpul unei vizite într-o piață din Cergy, de la periferia Parisului. Macron a declarat că vrea să ofere „un mesaj de respect și considerație acestor zone care sunt printre cele mai sărace din țară.”

Dezastru la prima ieșire publică a lui Emmanuel Macron. Președintele reales a fost atacat cu roșii în urma declarațiilor sale

Vizita președintelui Emmanuel Macron într-o piață de la periferia capitalei Paris nu a decurs așa cum se așteptau organizatorii, asta după ce o persoană din public l-a atacat cu roșii. Din fericire acesta nu a fost lovit, la prima sa ieșire oficială ca președinte reales.

Echipa de securitate a fost nevoit să deschidă o umbrelă pentru a putea să îl protejeze pe Macron:

„Vreau să dau un mesaj de respect și considerație acestor zone care sunt printre cele mai sărace din țară încă de la începutul noului meu mandat”, a spus Macron, în cadrul vizitei sale.

Macron a spus că vizitează Cergy, o zonă în care locuiesc aproximativ 65.000 de oameni, situată la aproximativ 30 de kilometri de centrul Parisului, tocmai pentru a-și arăta angajamentul de a-i asculta și guverna pe toți francezii, indiferent pentru cine au votat.

„Am venit să spun că am auzit vocile tuturor și că voi continua să fiu în legătură cu cartierele care au parte de cele mai mari dificultăți… în fiecare zi”, a spus Macron, înainte de incident.

Macron a fost reales în funcţia de preşedinte al Franţei cu 58,2 la sută din totalul voturilor exprimate, în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Rivala lui Macron, Marine Le Pen, a obţinut 41,8 la sută din voturi.

Francezii au avut parte de o reeditare a turului doi al alegerilor prezidențiale din 2017, cu aceiași candidați: progresistul Emmanuel Macron şi populista de dreapta Marine Le Pen. Rezultatul alegerilor găsesc țara într-un context extrem de dificil, marcat de doi ani de pandemie și creștere a prețurilor, cât și războiul din Ucraina.