Actual

Dezvăluire despre serviciile secrete. Pe unde se plimbă generalul Coldea şi ce cifră de afaceri înregistrează firmele sale

Dezvăluire despre serviciile secrete. Pe unde se plimbă generalul Coldea şi ce cifră de afaceri înregistrează firmele sale

Fostul director adjunct al SRI, Florin Coldea nu se plictiseşte. După trecerea în rezervă, mai la termen, mai forțat, Coldea s-a orientat foarte repede şi s-a apucat de afaceri. George Harabagiu, fost jurnalist și fost coordonator online al PSD susține că generalul Florian Coldea conduce un serviciu de informații paralel și se folosește de conexiunile și rețeaua operativă pe care a coordonat-o, în trecut în scop personal.

Pe unde se plimbă generalul Florian Coldea şi ce cifră de afaceri înregistrează firmele sale

Potrivit lui George Harabagiu, fostul director „părintele statului paralele și stategul neo-marxistilor din Parlamentul Romaniei” se folosește de poziția sa pentru a-și continua afacerile extrem de bănoase, el fiind în spatele a două companii private, SC Strategic Sys SRL si Stategic Assets SRL.

Fostul director adjunct al SRI, Florian Codlea ar fi, potrivit acestuia, caracterizat ca un om plin de influență și intangibil, care și-a făcut relații strânse cu instituțiile statului, pentru a-și susține propriile interese.

„În luna octombrie, surse britanice bine informate (atât din zona speculațiilor financiare, cât și din mediul de inteligence) dădeau ca sigură informația potrivit căreia, în jurul datei de 20 Noiembrie va apărea o conjunctură care va fi speculată de „jucători importanți” din sud- estul Europei, indicând ca și „perimetru de interes” jocurile „speculativ  financiare (de tip PPI bullets – pentru cunoscători) tranzacții cu titluri de valoare, operațiuni speculative în zona Bursei de energie, pe piața produselor software și a criptomonedelor”, a scris George Harabagiu pe pagina sa de Facebook.

Conform acestuia, ulterior s-a semnalat un interes evident din partea companiilor conduse din umbră de generalul Florian Coldea, SC Strategic Sys SRL și Stategic Assets SRL.

Florian Coldea a mers luna aceasta de două ori în Elveţia

Pe data de 15 noiembrie, spune Harabagiu citând surse din Elveția, generalul se afla la Geneva, la fel și pe 19 noiembrie. Acesta a călătorit la clasa economică, fără să vrea să atragă atenția asupra lui, iar oamenii alături de care se afla s-au împrăștiat prin tot avionul, dând impresia că nu se cunosc între ei.

Mai mult, acesta s-a plasat strategic în avion, astfel încât să nu poată fi urmărit.

„Adevăratul motiv al prezenței lui Coldea la Geneva, NU va ramâne un mister. Deja se cunosc indicii suficiente despre „manevrele” pe care #omul_pușcarie le desfășoară în prezent. Departe de peisajul dâmbovițean și „camuflat” în haosul conflictului de la granițele României , Coldea își creează un nou „profil”. Cel care al jucătorului care contează și care va face „cărțile” și în 2024. Asta pentru că este imun la o Justiție în care își are „pionii cheie” perfect camuflați. E vorba de cei care l-au executat pe Dragnea… De cei care l-au pedepsit pe Dan Andronic (care n-a vrut să-i vândă Evenimentul Zilei… etc”, a mai scris fostul jurnalist.

Cele două firme ale fostului număr 2 din SRI, Florian Coldea, au avut, în 2021, un profit net de 1 milion de euro

Despre afacerile lui Florian Coldea şi cele două firme au scris şi jurnaliştii de la Jurnalul Naţional. Asociatul lui Coldean este generalul Dumitru Cocoru, fostul director al Institutului pentru Tehnologii Avansate din cadrul SRI.

Conform datelor oficiale ale Ministerului de Finanțe, în 2021, cele două societăți unde acesta este asociat au înregistrat un profit net de aproape 4,9 milioane de lei.

Înființată în 2020, SC Strategic Sys SRL a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 4,48 milioane lei și un profit net de 4,31 milioane lei, cu doi angajați. În 2020, cifra de afaceri fusese de 639.739 lei, iar profitul net, de 573.775 lei. Obiectul principal de activitate al societății este ”inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”.

Un an mai târziu valoarea activelor a ajuns la 4.840.517 lei, iar cifra de afaceri înregistrată a fost de 4.483.572 de lei

Ei bine, din bilanțul contabil depus pentru anul 2021, activitatea companiei a explodat. Valoarea activelor circulante a ajuns la 4.840.517 lei, iar cifra de afaceri înregistrată a fost de 4.483.572 de lei. Din nou, aceasta coincide cu suma totală a veniturilor realizate de SC Strategic Sys SRL în cursul anului trecut. În ciuda acestei activități intense, compania a cheltuit doar 127.781 de lei, ceea ce, la final, a generat pentru acționarii Coldea și Cocoru un profit net total de… 4.310.955 de lei.

Un calcul simplu arată, astfel, că partea de profit a lui Florian Coldea a fost, anul trecut, de 2.155.477,5 lei. Aceeași cotă de profit i-a revenit lui Dumitru Cocoru. Lucru care înseamnă, de asemenea, că fiecare dintre cei doi ex-generali SRI a avut un câștig net de 179.623,12 lei lunar.

A doua afacere a generalilor. De la imobiliare, la intermedieri financiare

De altfel, SC Strategic Sys SRL nu este singura afacere pe care cei doi ex-capi ai Serviciului Român de Informații au decis să o înființeze. În 27 septembrie 2020, generalii Florian Coldea și Dumitru Cocoru aveau să toarne temelia unei alte firme, pe nume SC Strategic Assets SRL.

La momentul înființării, această companie se ocupa exclusiv cu activități imobiliare pe bază de comision sau de contract. În 22 decembrie 2021, însă, cei doi au decis să completeze activitatea cu un obiect secundar nou, constând în activități auxiliare intermedierilor financiare, exclusiv activități de asigurări și fonduri de pensii, servicii de consiliere pentru investiții, intermedieri pentru credite bancare, pentru persoane juridice. Cifra de afaceri pe anul 2021 a acestei companii a fost de 594.054 lei, iar profitul net s-a ridicat la 580.722 lei.