Actual International

Dezvăluiri despre Joe și Hunter Biden. Afaceri cu China, din 2014, suspicionate de corupție

Dezvăluiri despre Joe și Hunter Biden. Afaceri cu China, din 2014, suspicionate de corupție
Foto: Joe Biden, Hunter Biden si om de afaceri chinez/colaj daily mail

Încep să iasă la iveală legăturile familiei Biden cu oameni de afaceri chinezi. Daily Mail a publicat vineri un articol în care face dezvăluiri, în contextul tensiunilor dintre China și SUA din cauza Taiwanului.

Jurnaliștii englezi au scris că doi oameni de afaceri chinezi, cu legături de afaceri cu compania lui Hunter Biden, fiul președintelui, s-au întâlnit cu Joe Biden la Casa Albă  în anul 2014. Atunci Biden senior era vicepreședinte. Jurnaliștii spun că există un e-mail, primit de Hunter la patru zile după întâlnirea de la Casa Albă, prin care chinezii se ofereau să-I repare o mașină.

Întâlnirea este a cincisprezecea care este descoperită că a avut loc între Joe Biden și oameni de afaceri legați de Hunter.

Vizita directorilor companiei energetice chineze Wanxiang la vicepreședintele Biden, petrecută în aripa de vest în iulie 2014, a primit aprobare doar într-o zi, și a fost consemnată în jurnalelor de vizitatori ai Casei Albe.

Suspiciuni de corupție?

Hunter Biden a cumpărat una dintre mașinile sport electrice ale firmei chineze, pentru 142.300 de dolari.

Așa au apărut și suspiciunile de corupție.

Conform jurnalelor de vizitatori ai Casei Albe, președintele Wanxiang America, Pin Ni, s-a întâlnit cu Joe Biden pe 25 iulie 2014.Patru zile mai târziu, Ni i-a trimis un e-mail lui Hunter Biden oferindu-i ajutor pentru întreținerea mașinii sale sport Fisker.

„Vinerea trecută, când am vizitat DC, am auzit că Fisker-ul tău nu este în funcțiune și nu a putut fi întreținut. Îmi pare rău”, a scris Ni.

„Ar fi onoarea noastră să vă reparăm Fiskerul… Aș dori să vă sun să văd ce putem face ca următorul pas.

„Ar fi marea noastră onoare să vă urez bun venit să vizitați Fisker sau Wanxiang în orice moment”.

O altă afacere a lui Hunter Biden cu China, în 2012

Un client al companiei Hunter Seneca Global Advisors, firma fiului actualului președinte, a încheiat un parteneriat cu Wanxiang în 2012 pentru o fabrică de gaze naturale de 1,25 miliarde dolari în China. La ceremonia de semnare a acordului dintre clientul lui Hunter, GreatPoint Energy, și Wanxiang, a participat vicepreședintele chinez de atunci, Xi Jinping, dezvăluie Daily Mail. Adică omologul de atunci al lui Joe Biden.

Wanxiang este o companie importantă chineză, și, de asemenea, a colaborat cu statul nord-coreean pentru o mină de cupru uriașă.

Prin firma sa Rosemont Seneca Partners, Hunter a investit și într-o companie de mașini, Fisker, care a fost cumpărată ulterior de Wanxiang. După ce compania a intrat în faliment în 2013, Hunter a fost inclus ca creditor în dosarele sale.