Actual Diverse

Dezvăluirile comandantului Institutului Cantacuzino: Rudenia cu premierul Ciucă și nelipsita păpușă Chucky

Dezvăluirile comandantului Institutului Cantacuzino: Rudenia cu premierul Ciucă și nelipsita păpușă Chucky
Gândul

General doctor Florin Oancea conduce Institutul Cantacuzino din 2020, de la momentul instituirii stării de urgență. A preluat mandatul  la ordinul ministrului Apărării Naționale de la momentul respectiv, domnul general Ciucă, iar de atunci a planat asupra sa calificativul „finul lui Ciucă”.

Într-un interviu amplu realizat de jurnalista Adina Anghelescu, comandantul Institutului Cantacuzino lămurește relația sa cu prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, dar dezvăluie și unele intimități din viața sa.

„Sunt unul dintre cei mai norocoși oameni de pe pământ”

Medicul militar Florin Oancea este doctor în medicină, traumatolog, parașutist, judoka și manager. Spune că a avut noroc în viață, că i-au ieșit toate așa cum poate doar visa.

„În ceea ce privește dezvoltarea mea profesională, dezvoltarea mea familială, totul a funcționat pentru mine. De fiecare dată, am fost pe peronul gării, a venit trenul, m-am urcat în vagonul care trebuie. Recunosc, sunt, poate, unul dintre cei mai norocoși oameni de pe pământ. Am prins toate trenurile. Dar aș vrea ca și copiii mei să aibă măcar 10% din șansa mea, fiindcă totul în viață înseamnă șansă.”, susține Florin Oancea, tată a doi copii.

„Nu am nicio legătură de rudenie cu Ciucă”

Când a preluat conducerea Institutului, lumea l-a judecat greșit, după cum mărturisește. Mulți au zis: „Stai așa! Finul lui Ciucă … Dacă eram eu finul lui Ciucă, ce bine mi-ar fi fost, poate nu trebuia să trec prin atâtea. Din păcate, nu am nicio legătură, nicio rudenie, dintr-o pură întâmplare am ajuns să lucrăm împreună.”.

După cum recunoaște, i-a fost extrem de greu să se adapteze, mai ales că a avut de dat piept cu niște subalterni speriați, niște oameni care duceau în spate povara unui vaccine gripal neconform, un  dosar penal care a urmat cercetărilor din 2013. „Asta am găsit la Cantacuzino, oameni speriați să nu li se întâmple ceva, să nu trebuiască să meargă să dea declarații în fața instanțelor judecătorești, oameni foarte, foarte, foarte temători.”, spune directorul Institutului.

Păpușa Chucky l-a însoțit peste tot

Printre picanteriile povestite, se numără și povestea unei păpușici pe care a primit-o la vârsta de 14 ani. Ea stă tot timpul la birou, îl însoțește în orice misiune.

„E Chucky, este păpușica mea, ea stă aici întotdeauna, a mers cu mine peste tot, este păpușa pe care am primit-o când am împlinit vârsta de 14 ani, atunci când mi-am scos buletinul. Era petrecere, cum făceam pe vremea aia, ne întâlneam într-un apartament, dansam, beam un suc, Brifcor. Le spuneam (n.red. – colegilor) că eu vreau să fac medicină. (…) Pe Chucky am luat-o peste tot cu mine. Am fost într-o zonă, nu neapărat de conflict, am fost la un exercițiu… De fapt, la un schimb de experiență în Turcia, la o brigadă de comandă. Acolo am văzut ce înseamnă rigurozitatea și respectul față de inamic. Turcii aveau conflictele lor, pe graniță, la vremea respectivă, și spuneau: ”Este foarte deștept (n.red. – inamicul), trebuie să fim pregătiți”.”, a mărturisit Florin Oancea în interviul publicat de gandul.ro.

Când va termnina cu armata, generalul Oancea vrea să fie director medical într-un sistem privat. „Mă consider pregătit. Dacă supraviețuiești la Cantacuzino, supraviețuiești oriunde. Dar acolo m-aș vedea. Sau să mă duc să-mi văd de pacienții mei liniștiți, să-mi iau toată bătaia asta de cap.”, a încheiat șeful Institutului.