Info Actual > Politică > Diana Șoșoacă, furibundă: „Dacă vor sprijinul meu vreau suspendarea lui Iohannis”
Politică

Diana Șoșoacă, furibundă: „Dacă vor sprijinul meu vreau suspendarea lui Iohannis”

Diana Șoșoacă, furibundă: „Dacă vor sprijinul meu vreau suspendarea lui Iohannis”

Fostul parlamentar AUR, actualmente senator independent, Diana Șoșoacă a reacționat virulent după scandalul din coaliţie și, mai ales, după apropierea dintre AUR și USR PLUS pentru moțiunea împotriva premierului Cîțu.

Senatorul independent, Diana Șoșoacă, a declarat că dacă USR PLUS vrea sprijinul ei să îl suspende pe preşedintele Iohannis iar în funcţia de premier să o pună chiar pe ea!

„Au pierdut o funcţie şi bani. Ministerul Justiţiei e căpuşat de seriviciile secrete şi nu doar cele românşti. Avem injustiţie nu justiţie. Mă întreb de ce acum Cîţu nu mai e bun, când în urmă cu câteva luni era cel mai bun. Fac un apel la români. Să nu iasă în stradă românii pentru aceşti neomarxişti. Stelian Ion a făcut avocatura de ruşine. Vor să scoată SIIJ ca să o acopere pe Codruţa Kovesi. Acum fac caz că scot un ministru.

Nu i-am văzut pe reziști ieșind în stradă când românii erau obligați să se vaccineze. Dacă vor sprijinul meu vreau suspendarea lui Iohannis. Numiți-mă pe mine premier și schimbăm tot din Guvern și SIE, SRI”, a declarat Șoșoacă la România TV.

USR şi AUR, ultimatum pentru Florin Cîţu

„Așa cum l-am pus în parlament, îl vom da jos, tot în parlament. Dacă nu pleacă depunem moţiunea”

George Simion, co-preşedinte AUR, a comentat scandalul din coaliţie şi a declarat că toţi parlamentarii, indiferent de diferențele ideologice, trebuie să înțeleagă că Florin Cîţu trebuie să plece.„Oricine nu susţine acest demers înseamnă că se află în complicitate cu Palatul Cotroceni”, este de părere liderul AUR. Totodată, a anunțat că formațiunea sa va elimina din textul moțiunii de cenzură referirile la USR PLUS. Aceasta ar fi fost o condiție pusă de liderii USR PLUS pentru a semna moțiunea alături de AUR.

„O să eliminăm respectivele critici, pentru că obiectivul este comun. Faptul că domnul Dan Barna nu vrea să se asocieze pe mine nu mă interesează. Mă interesează să dăm jos Guvernul Cîțu. Noi vrem să scăpăm România de Guvernul Cîțu. Nu contează întâietatea. Va trebui să înghițim și această broască râioasă pentru a-l da jos pe Cîțu. Nici nouă nu ne place USR”, a declarat George Simion la Antena 3.

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a declarat joi că a discutat deja cu reprezentanții AUR pentru a strânge semnăturile necesare moțiunii de cenzură împotriva premierului Cîțu.

„Următorul pas este ședința de coaliție, apoi dacă Florin Cîțu se agață de scaunul de la Palatul Victoria așa cum l-am pus în parlament, îl vom da jos, tot în parlament.”, a declarat Moșteanu.