Info Actual

Info Actual > Politică > Din cauza pandemiei, Dacian Cioloș se plânge că i s-a „tăiat” salariul
Politică

Din cauza pandemiei, Dacian Cioloș se plânge că i s-a „tăiat” salariul

Din cauza pandemiei, Dacian Cioloș se plânge că i s-a „tăiat” salariul. De când sesiunea Parlamentului European a fost întreruptă din cauza pandemiei de coronavirus, europarlamentarii nu-și mai primesc toți banii.

Dacian Cioloș se plânge că nu a mai primit partea de indemnizație acordată pentru deplasări la Strasbourg sau la Bruxelles. Europarlamentarul a declarat la Digi FM că, în mare parte, se lucrează în sistem de telemuncă.

„Nu am primit deloc indemnizația în perioada aceasta. Indemnizațiile sunt strict pentru perioada în care avem o prezență fizică la Bruxelles și e un program de muncă. Decizia formală în Parlamentul European este că facem telemuncă. Salariul se ia, dar o parte din salariu e acordat în indemnizații jurnaliere, în funcție de zilele în care ești prezent la Strasbourg sau la Bruxelles. Nu am luat-o și nu o vom lua”, a declarat Dacian Cioloș.

Europarlamentarii pierd bani din salariu, pe fondul pandemiei de coronavirus. Pentru că lucrează, în mare parte, de la distanţă, ei nu mai primesc indemnizaţia care le acoperea cheltuielile de deplasare la Bruxelles.