Președintele ANPC, Horia Constantinescu spune că toți consumatorii trebuie să știe exact ce mănâncă, mai ales că unele unități folosesc produse pline de chimicale, care au același gust și textură cu unele naturale.

„Am emis acest ordin pentru că mi se pare normal ca, de exemplu, în cazul ciorbei de perișoare să cunoaștem din ce carne sunt făcute acestea. În curând pot să fie făcute şi din greieri, dar măcar să ştim acest lucru.

Șeful ANPC va lupta pentru a face cunoscute E-urile din meniurile restaurantelor

Șeful ANPC spune că a studiat mai multe produse populare în meniurile restaurantelor și a aflat că acestea conțin un număr uriaș de E-uri. Aceste substanțe chimice sunt legale, chiar dacă nu sunt sănătoase. Este normal ca toți consumatorii să fie informați corect.

„Citeam un mesaj primit din partea Federaţiei Industriei Hoteliere din România, care doreşte să anuleze Ordinul, pentru că, probabil, doreşte să nu aflăm ce mâncăm.

Voi duce toate aceste „bătălii” pentru a trezi la realitate atât consumatorii, cât şi operatorii economici. Nu mi se pare normal să ni se pună în farfurie produse fără a cunoaște toate detaliile despre ele“, a mai spus Horia Constantinescu.