Actual Politică

Din Parlamentul European, Rareș Bogdan amenință cu provocarea unei crize alimentare dacă România nu intră în Spațiul Schengen

Din Parlamentul European, Rareș Bogdan amenință cu provocarea unei crize alimentare dacă România nu intră în Spațiul Schengen

O rezoluție privind aderarea României la spațiul Schengen a fost dezbătută miercuri de Parlamentul European, după ce europarlamentarii români au cerut sistematic Consiliului Uniunii să pună pe agendă și să voteze intrarea României în spațiul comunitar comun, alături de Bulgaria și Croația.

Din Parlamentul European, Rareș Bogdan amenință cu provocarea unei crize alimentare dacă România nu intră în Spațiul Schengen

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a avut miercuri, 5 octombrie, un discurs dur în timpul dezbaterii din Parlamentul European.

„De 11 ani, două țări europene pe care românii le tratează cu respect, îi umilesc sistematic, blocând aderarea la Schengen. Și asta deși companiile lor au afaceri uriașe în România și dețin o bună parte din sistemul bancar și de asigurări. Mereu, România și-a tratat partenerii cu respect”, declarat Rareş Bogdan.

Politicianul s-a întrebat ce trebuie să mai facă românii pentru a fi tratați de la egal la egal și respectați de toți membrii UE?

„Să provocam o criză alimentară la nivel european? Să blocăm la graniță trenurile și sutele de camioane cu cereale, care traversează zilnic România pentru a ajunge pe piețele occidentale, în Olanda, Belgia, Franța, Austria, Germania, Italia?

Nu ne obligați să jucăm și noi dur! Am fost mult prea eleganți și tăcuți până acum. Nu suntem mai puțin europeni decât cei Vest. Nu-i trimiteți pe alegătorii români către populiști şi eurosceptici”.

Blocarea României în afara Schengen este o nedreptate față de un popor profund european

„Acum 500 de ani, un român a fost primul european care l-a înfrânt şi blocat pe cuceritorul Constantinopolului, Mehmet al 2-lea. Se numea Iancu de Hunedoara”, a mai declarat Rareş Bogdan, adăugând că „în onoarea lui, și astăzi, toate bisericile catolice din lume trag clopotele la ora 12. Vă avertizez că, acum, Mehmet al 2-lea se numește Putin. A atacat Ucraina cu tancurile, dar a atacat și eurosistemul. Are două arme: minciuna și politicieni  cărora le oferă sprijin. Are oameni care deja le spun românilor că eurosistemul i-a abandonat”.

Pentru a anula orice demers antieuropean și pentru a anula discursul eurosceptic în interiorul graniţelor României, țara mea trebuie să fie obligatoriu în Schengen! Nu vă bateți joc incă o dată de România. Ajunge!