Actual Diverse

Director tehnic, responsabil cu transmiterea Cupei Mondiale, a murit în Qatar, cu 5 săptămâni înainte de pensionare

Director tehnic, responsabil cu transmiterea Cupei Mondiale, a murit în Qatar, cu 5 săptămâni înainte de pensionare

ITV sport a anunțat moartea tragică, în Qatar, a lui Roger Pearce, directorul lor tehnic care avea misiunea de a transmite evenimentele Cupei Mondiale.

Director tehnic, responsabil cu transmiterea Cupei Mondiale, a murit în Qatar, cu 5 săptămâni înainte de pensionare. Ce se știe despre cauza morții

Chiar înainte de începerea confruntării din Grupa B dintre SUA și Țara Galilor din seara de luni, 21 noiembrie 2022, ITV Sport a anunțat moartea tragică a lui Roger Pearce.

După cum a relatat prezentatorul Mark Pougatch, Roger lucra în Qatar în calitate de director tehnic al transmisiunii Cupei Mondiale FIFA 2022. „Avem o veste foarte tristă să vă aducem de aici din Qatar. Directorul tehnic al ITV, Roger Pearce, care se afla aici pentru a participa la cea de-a opta sa Cupă Mondială a murit”, a spus Pougatch.

Roger Pearce. Foto: ITV Sport

Mark Pougatch a ținut să sublinieze: „Roger și echipa sa sunt oamenii străluciți care aduc imaginile în casele voastre și fac ca totul să se întâmple. Roger a fost o figură extrem de respectată în industria transmisiunilor sportive televizate”.

Prietenul Neil Stainsby, director de studio TV, a postat pe Twitter că Roger Pearce urma să se retragă, la pensie, peste cinci săptămâni.

Moartea subită este acum principala cauză de deces, după cum au spus apropiații lui Roger Pearce, răspunzând astfel la întrebările primite pe grupurile de socializare.

”Întotdeauna a avut un zâmbet pe față și a lăsat un zâmbet pe fețele voastre. A fost absolut dedicat, profesionist, fermecător și extrem de popular. Îi vor simți lipsa atât de mulți oameni din interiorul industriei și de acasă,” au scris colegii pe social media.

Prietenul Neil Stainsby, un director de studio TV, este cel care a postat pe Twitter că domnul Pearce urma să se pensioneze peste cinci săptămâni. El a scris: „Sunt atât de trist să aflu de decesul prietenului și fostului meu coleg de la ITV Meridian, Roger Pearce. A murit în timpul ultimei sale misiuni în Qatar înainte de pensionare, peste 5 săptămâni. RIP Roger”.

Despre Pearce se știe că și-a început cariera ca inginer la Grampian TV și a lucrat în alte regiuni ITV, cum ar fi TVS și Meridian, înainte de a se alătura cu normă întreagă rețelei sportive ITV în 2001 și de a deveni directorul tehnic al acesteia în 2008, funcție pe care a deținut-o până la sfârșitul zilelor.