International

Dispar aceste bancnote! Se schimbă banii

bancnote
sursa foto: arhiva comapaniei

Banca Angliei a anunțat că portretul regelui Charles al III-lea va fi prezent pe noile bancnote de 5, 10, 20 și 50 de lire sterline. Acestea vor păstra în mare parte aspectul celor actuale și vor fi fabricate din polimer.

Bancnotele noi au început să  circule alături de bancnotele vechi începând cu data de 5 iunie 2024. Într-o abordare treptată, bancnotele vechi vor fi retrase din circulație.

Primele serii de bancnote cu efigia regelui Charles al III-lea au fost deja lansate pe piața britanică. Aceste noi bancnote vor fi tipărite gradual pentru a înlocui cele uzate, contribuind astfel la reducerea impactului ecologic și financiar al schimbării monarhului.

Cetățenii pot schimba banii vechi la Banca Angliei. Limita este de 300 de lire sterline per persoană. Primele bancnote tipărite au fost dezvăluite și au seria 000001, fiind în posesia regelui însuși. Monedele cu efigia regelui Charles al III-lea au fost introduse în circulație în decembrie 2022, la câteva luni după decesul mamei sale, conform RTV.