Actual Politică

Distracția din clubul de noapte l-a lăsat fără serviciu. PSD-iștii din Vrancea au intrat în stare de urgență

Distracția din clubul de noapte l-a lăsat fără serviciu. PSD-iștii din Vrancea au intrat în stare de urgență

Club, alcool, bătaie. Aceste sunt ingredientele unui eveniment politic petrecut la Focșani în acet weekend.

Absenţa fostului preşedinte al organizaţiei, Marian Oprişan și o bătaie în adevăratul sens al cuvântului între doi membri de partid par a fi principalele evenimente ale alegerilor interne ale Organizației PSD Vrancea.

Distracția din clubul de noapte l-a lăsat fără serviciu. PSD-iștii din Vrancea au intrat în stare de urgență

Sâmbătă, PSD Vrancea şi-a ales nou conducerea, Nicuşor Halici, în prezent prefect al judeţului Vrancea, fiind ales preşedinte al filialei judeţene. Echipa de conducere a PSD Vrancea a fost completată de doi prim-vicepreşedinţi, respectiv ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, şi primarul municipiului Focşani, Cristi Valentin Misăilă, şi 17 vicepreşedinţi din rândul primarilor PSD din judeţ. Despre absenţa lui Marian Oprişan, Marcel Ciolacu a spus că acesta l-a anunţat telefonic că nu poate participa la alegerile din organizaţie.

Dragoș Bârlădeanu şi Cătălin Răducanu s-au bătut într-un club din Focşani

După alegeri, doi pesediști s-au luat la bătaie într-un club din Focșani, unde merseseră să petreacă. Dragoș Bârlădeanu, fost deputat PSD de Vrancea, a fost bătut de șeful Cancelariei Prefectului, Cătălin Răducanu.

După ce a depus plângere la Poliție, fostul parlamentar a relatat pe Facebook ce s-a întâmplat.

„Cu mare dezamăgire spun acest lucru plecând din sediul Poliției: ieșind în oraș la un club din Focșani, împreună cu soția și prieteni foarte apropiați, am fost agresat fizic grav de către Cătălin Răducanu, consilierul principal al prefectului județului. Într-un conflict la care a luat parte și Roșu Bogdan, încercând să-l aplanez, Răducanu Cătălin (cunoștință de-a mea de 43 de ani) a sărit pe mine cu pumnii dându-mă jos din picioare.

Nu m-aș fi așteptat niciodată! Urât de tot! Am făcut plângere penală cu martori și mi s-a eliberat certificat medico-legal! Sunt ferm convins că Poliția și organele de urmărire penală își vor face datoria! Doamne ajută pentru toată lumea!”, a scris Dragoș Bârlădeanu pe Facebook.

Cătălin Răducanu a declarat că a trimis demisia sa prefectului de Vrancea, Nicușor Halici, iar acesta a confirmat că a primit-o.

„I-am cerut demisia dimineaţă. Şi-a depus-o. Mâine (luni – n.r.) va fi înregistrată şi vor fi întocmite şi documentele de eliberare din funcţie”, a declarat pentru News.ro prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, recent ales preşedinte al PSD Vrancea.

Foto: Dragoș Bârlădeanu şi Cătălin Răducanu

Cei doi sunt prieteni din copilărie, n-au candidat la nicio funcţie, dar totuşi s-au bătut în club

Prefectul judeţului Vrancea a subliniat că incidentul din club dintre cei doi este „fără legătură cu alegerile” interne din PSD Vrancea, care se desfăşuraseră cu câteva ore înainte de scandalul din club, alegeri la care fuseseră invitaţi cei din conducerea PSD, dar şi mai mulţi miniştri ai partidului.

„Nu văd de ce ar avea, nu au candidat pe funcţii, Dragoş Bârlădeanu nici nu a fost prezent la conferinţa judeţeană. (…) Ei sunt prieteni din copilărie. Vedem care va fi versiunea adevărată, pentru că înţeleg că Cătălin Răducanu a ieşit după un alt coleg afară, Dragoş Bârlădeanu a venit la el, l-a apostrofat, au început invectivele verbale, după care ar fi primit o palmă Răducanu de la Bârlădeanu şi el a reacţionat”, a precizat Nicuşor Halici.

Să sperăm că Poliția județeană va comunica public concluziile anchetei.