Actual Politică

Doi foşti premieri PSD pun tunurile pe guvernul Ciucă. „Noi ne facem slugi la alții și asta e rău”

Doi foşti premieri PSD pun tunurile pe guvernul Ciucă. „Noi ne facem slugi la alții și asta e rău”

Victor Ponta şi Viorica Dăncilă, doi foşti premieri PSD aduc acuze grave actualului guvern. În timp ce Victor Ponta spune că Guvernul Ciucă copiază măsurile de la Bruxelles privind economia la energia electrică, Viorica Dăncilă aruncă în aer scandalul facturilor uriașe primite de români la energie electrică.

Doi foşti premieri PSD pun tunurile pe guvernul Ciucă. „Noi ne facem slugi la alții și asta e rău”

Fostul premier Victor Ponta a declarat că, în România, nu ar trebui să fie criză de energie pentru că țara noastră poate susține consumul din producție proprie. El este de părere și că măsurile luate de Guvern nu vor avea efectul scontat.

Fostul premier Victor Ponta a comentat, într-o intervenție televizată, protestele pentru drepturile animalelor, dar a vorbit și despre situația în care se află industria alimentară autohtonă.

„E normal, toți iubim animalele, dar pe de altă parte, de când există omenirea și cât va exista cred că putem avea industrie alimentară. Rău este că noi importăm multă mâncare. Industria românească este și a fost distrusă. Nu există țară importantă în lume care să nu aibă propria producție. Cred că ne va fi din ce în ce mai rău “, a declarat Victor Ponta.

Guvernul Ciucă, măsuri copiate de la Bruxelles

Politicianul a mai spun și că în România nu ar trebui să fie criză de energie și a comentat recomandările de reducere a consumului.

„Eu cred că România nu ar trebui să aibă nicio criză energetică. Așa s-a decis la Bruxelles, să fim și noi solidari, dar alții nu-mi amintesc să fi fost solidari cu noi. Noi avem destulă energie, nu trebuie să închidem școlile sau fabricile. Noi ne facem slugi la alții și asta e rău.

Eu cred că Guvernul, din păcate, nu știe ce să facă. Nu s-a luat nicio măsură bună tot anul și, din păcate, vine iarna. Nu cred că se va face economie prin stingerea becurilor în școli. Conducătorii noștri copiază ce văd la Bruxelles, dar copiază prost și lucruri care nu au legătură cu România“, a mai spus Victor Ponta.

Fostul lider al PSD nu crede că vor urma proteste de stradă.

„În România, în ultimii 15 ani, s-a protestat doar împotriva PSD. Deci nu cred că vom avea proteste în Piața Victoriei, până când nu va prelua PSD guvernarea. Cand Iohannis sau alții de la PNL sau USR au făcut mult mai rău decât a făcut PSD nu a protestat nimeni.

Oamenii acum știu că oricât ar protesta, statul nu rezolvă nimic. Românii vor continua să mănânce carne, dar, din păcate, va fi carne importată din Ungaria și alte țări“, a mai declarat Victor Ponta la Romania TV.

Viorica Dăncilă, furnizorii au obligaţia să facă regularizarea o dată la trei luni de zile

Fostul premier Viorica Dăncilă aruncă în aer scandalul facturilor uriașe primite de români la energie electrică. Dăncilă spune că legea prevede obligativitatea ca furnizorii să facă regularizarea o dată la trei luni de zile și că facturile cu regularizări pe doi sau chiar trei ani sunt relativ suspecte.

„Majoritatea românilor se confruntă cu facturi uriașe la energie.

Este foarte greu de înțeles faptul că un număr mare de abonați au primit facturi de regularizare pe un an, doi ani, sau chiar trei ani.

Conform O.U.G. nr. 143/2021 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și gazelor naturale nr. 123/2012, precum și pentru modificarea unor acte normative, distribuitorul de energie electrică și gaze este obligat să citească indexul contorului de energie și gaze naturale la intervale de maximum trei luni de zile”, spune Dăncilă.

Drept urmare, spune fostul premier, furnizorul este obligat sa emită facturi de regularizare pe cel mult trei luni de zile, după ce primește datele de la distribuitor.

„Potrivit legii, oamenii nu mai trebuie sa primească facturi de regularizare cu sume exorbitante pentru perioade mai mari de trei luni, iar coaliția de guvernare nu trebuie sa mai permită ca românilor să li se pună în sarcină încă o povară.

Prin măsurile luate, în lipsa unor decizii corecte și coerente, printr-o atitudine plină de nepăsare și dispreț, mulți români au fost aduși în pragul sărăciei”, a mai declarat Viorica Dăncilă.